De grote software-update die Apple gepland heeft staan voor iPhone en iPad laat nog even op zich wachten. Vermoedelijk is die later dit jaar beschikbaar.

Inmiddels is al wel duidelijk dat er geen hele grote toevoegingen en revisies aan zitten te komen voor iOS 12.

Apple lijkt meer in te zetten op verbeteringen op het gebied van veiligheid en prestaties, volgens Axios. Veel van de echt grote toevoegingen en updates die Apple gepland had, zien we waarschijnlijk pas in 2019 terug.

Dit is wat we tot nu toe weten over iOS12:


iOS 11 werd geplaagd door verschillende veiligheidsissues en andere bugs. Daardoor overwogen veel gebruikers om een stap terug te doen naar een oudere versie van de software.

De iOS 11.1.1 update pakte verschillende problemen van de huidige software aan

Enkele softwarebugs in de eerste versie van iOS 11 betroffen AirPlay, Touch ID, Face ID en het touchscreen. Gebruikers klaagden ook over het snel leeglopen van de batterij en fouten met Siri en andere standaardapps.

De Apple-apparaten waren ook slachtoffer van de kwetsbaarheden rond Spectre en Meltdown, de kwetsbaarheden in processoren die begin januari aan het licht kwamen waarbij hackers in theorie toegang konden krijgen tot allerlei apparaten, niet alleen die van Apple.

Hoewel Apple met updates kwam, zal het bedrijf zich met iOS 12 waarschijnlijk gaan richten op onderliggende oorzaken van deze problemen.


Apple werd ook betrapt op het moedwillig vertragen van oudere iPhone-modellen met een verslechterde accu.

Bron: iFixit

Onlangs gaf Apple toe dat het de prestaties van oudere toestellen terugschroefde om te voorkomen dat de telefoon plotseling uit zou vallen. Het techconcern bood zijn excuses aan en verlaagde de prijs voor het vervangen van de batterij. In iOS 12 zal beter energiemanagement een van de speerpunten zijn.


Volgens geruchten stonden er een hoop belangrijke updates op stapel voor iOS 12. Nu ziet het ernaar uit dat die belangrijke veranderingen pas in 2019 komen.

Bron: Hollis Johnson/Business Insider

Volgens Axios werkt Apple aan updates voor het beginscherm en de interface voor gebruik in de auto, CarPlay. De website schrijft ook dat Apple wellicht enkele standaardapps zoals de mail-app en enkele functies voor de foto's gaat aanpassen.

Ook van deze aanpassingen is niet zeker of ze al in 2018 beschikbaar zijn.


In juni weten we meer over iOS 12.

Bron: Stephen Lam/Reuters

Doorgaans presenteert Apple de nieuwste software tijdens de Worldwide Developer Conference (WWDC), dat plaatsvindt in juni. Het is aannemelijk dat details over iOS 12 dan onthuld worden.

LEES OOK: Je laadt je smartphone waarschijnlijk al jaren verkeerd op