Intertoys, momenteel de grootste speelgoedketen van Nederland, is in de verkoop gezet door moederbedrijf Mirage Retail Groep. Dat heeft CEO Michiel Witteveen bevestigt tegen Het Financieele Dagblad.

Mirage is ook eigenaar van ketens Blokker en BCC. Die worden in een later stadium verkocht, zegt Witteveen tegen persbureau ANP.

Volgens het FD moet Intertoys om en nabij de 70 miljoen euro opleveren. Witteveen zegt de keten, die momenteel goed draait, te willen verkopen vanwege zijn leeftijd. “Ik ben nu 70 jaar. Je moet dan gewoon zorgen dat er continuïteit is in de aandeelhoudersstructuur”, aldus Witteveen, die bij persbureau ANP tevens wijst op de mislukte beursgang van Mirage. “Eigenlijk was het de bedoeling om dat te doen door de onderneming naar de beurs te brengen, maar nu moeten we het anders doen”.

Intertoys heeft in Nederland 220 winkels met ruim 1400 medewerkers. In het afgelopen boekjaar, dat eindigde op 31 januari, werd er een omzet van ruim 191 miljoen euro geboekt, een verrassend goed resultaat gezien de zware tijden waarmee veel ketens kampen. Vorig jaar had de keten nog wel een coronaschuld van 14,5 miljoen euro bij de overheid.

De afgelopen jaren is Intertoys veelvuldig van eigenaar veranderd. In 2017 verkocht de familie Blokker het bedrijf aan het Britse Alteri, waarna het anderhalf jaar later failliet ging en begin 2019 in handen kwam van de Portugese investeerdersgroep Green Swan. In september van dat jaar nam Mirage Retail Group de keten over en inmiddels worden er goede bedrijfsresultaten geboekt.

Wanneer Mirage Blokker en BCC in de verkoop zet, is niet bekend. “Als de tijd rijp is”, zegt Witteveen daarover tegen ANP. In 2021 verkocht Witteveen Big Bazar al aan BB Retail. De koopjesketen heeft het de laatste tijd moeilijk. Steeds meer partijen klagen dat de onderneming rekeningen niet meer betaalt.

LEES OOK: Moederbedrijf van Blokker en Intertoys ziet af van beursgang.