• IT-dienstverleners Solimas, Exite ICT en CSN Groep en specialisten op het gebied van cloud en security Fundaments, DataExpert en Pinewood bundelen de krachten.
  • Ze gaan samen verder onder de naam Interstellar.
  • Het fusiebedrijf is goed voor een omzet van meer dan 100 miljoen euro en biedt werk aan ruim 400 medewerkers.

Zes bedrijven uit de IT-sector bundelen hun krachten en gaan samen verder onder de naam Interstellar. Het fusiebedrijf zal goed zijn voor een omzet van meer dan 100 miljoen euro en biedt werk aan ruim 400 medewerkers.

Volgens het nieuwe bedrijf krijgt Interstellar door de samenvoeging landelijke dekking en wordt het daarmee “direct” een “grote speler” op de Nederlandse markt.

“Het is onze ambitie om de meest relevante IT-dienstverlener van Nederland te worden. Wij maken het verschil door deze uitdaging collectief aan te gaan en tegelijkertijd de unieke identiteit en het ondernemerschap van de aangesloten ondernemingen te behouden”, aldus Maarten van Montfoort, CEO van Interstellar en oprichter van één van de bedrijven binnen de collectie. “Vanuit Interstellar hebben wij alles in huis om klanten in iedere fase op het allerhoogste niveau te ondersteunen.”

Interstellar ontstaat door de samenvoeging van de drie IT-dienstverleners Solimas, Exite ICT en CSN Groep en drie specialisten op het gebied van cloudsystemen en beveiliging Fundaments, DataExpert en Pinewood.

De ondernemers participeren in Interstellar en blijven directeur binnen de eigen onderneming. Interstellar wordt geleid door een driekoppige groepsdirectie. Naast CEO Van Montfoort (oprichter van Solimas) bestaat dit team uit CTO David Schaap (oud-CTO van CSN Groep en later als IT-industry specialist bij Quadrum Capital een drijvende kracht achter de vorming van Interstellar) en CFO Remy Cuny (afkomstig van Exite ICT).

Interstellar komt uit het portfolio van investeringsmaatschappij Quadrum Capital. Volgens de investeerder is twee jaar lang toegewerkt naar de bundeling van de IT-bedrijven onder de paraplu van Quadrum.

Het nieuwe bedrijf hoopt onder andere door overnames verder te groeien.

LEES OOK: Sytse Sijbrandij wilde eerst niks weten van investeerders, nu is zijn bedrijf GitLab $2,75 miljard waard – dit is zijn verhaal