Kijk om je heen. Apparaten die verbonden zijn met het internet (IoT, internet of things) worden steeds belangrijker voor bedrijven en consumenten.

Tools en technologieën zoals slimme luidsprekers, artificial intelligence en 5G zorgen voor meer efficiëntie en controle. Zakelijk én privé.

IoT geeft organisaties grotere transformatiekracht. Doordat steeds meer moderne apparaten aangesloten zijn op het internet groeit de IoT-markt in 2027 naar meer dan 2,4 miljard dollar op jaarbasis.

Om bedrijven meer inzicht te geven in wie IoT al succesvol gebruiken en de belangrijkste trends in de ontwikkeling en implementatie ervan, heeft Business Insider Intelligence voor de vierde keer zijn jaarlijkse Global IoT Executive Survey uitgevoerd.

Deze enquête, gecombineerd met eerdere versies van deze studie, geeft een goed langetermijnbeeld van de adoptie van IoT in brede zin, nieuwe trends en toekomstige ontwikkelingen. De enquête geeft een indruk van meningen van meer dan 400 belangrijke beslissers op C-level en directieniveau van over de hele wereld.

Business Insider Intelligence biedt een gedetailleerd beeld van de IoT-markt en het bijbehorende ecosysteem. Het IoT-rapport geeft een schatting van de omvang van de markt en de belangrijkste trends op basis van uniek data. Daarbij wordt afzonderlijk ingegaan op IoT voor bedrijven, overheden en consumenten.

Een paar belangrijke lessen uit het rapport over IoT:

  • We voorspellen dat er tegen 2027 meer dan 41 miljard IoT-devices zullen zijn, tegenover 8 miljard in 2019.
  • 5G-netwerken zullen vanaf volgend jaar een belangrijke rol spelen in de IoT-projecten van bedrijven. 39 procent van de respondenten in de enquête geeft aan van plan te zijn om in 2021 IoT-producten en -diensten geschikt te maken voor 5G.
  • Artificial intelligence en machine learning zijn van cruciaal belang om de enorme hoeveelheden data te verwerken en snel bruikbare inzichten te krijgen. Ondertussen gaat het gesprek steeds vaker over zaken als edge computing als oplossing om de kosten voor data-overdracht te verlagen.
  • Het rapport licht de meningen en ervaringen van IoT-beslissers uit en legt de nadruk op de adoptie van IoT, de grootste uitdagingen en belemmeringen, investeringsplannen en het soort oplossingen dat topbeslissers tot nu toe hebben gebruikt.

Samengevat biedt het rapport inzicht in:

  • de basis van IoT-ecosystemen.
  • de toekomst van IoT en de belangrijkste aandachtsgebieden voor de komende jaren.
  • de vraag wie er wel en niet aan de slag gaan met IoT en waarom dat zo is.
  • de drijfveren en uitdagingen waar bedrijven voor komen te staan bij het implementeren van IoT.

Bedrijven die in dit rapport genoemd worden: Alibaba, Alphabet, Amazon, Apple, AT&T, Attest, Audi, AWS, Baidu, Blink, Carbon Black, China, Mobile, China UnionPay, Cisco, Cimcon, Deutsche Telekom, eero, enSilo, Ericsson, Etisalat, Foninet, Goldman Sachs, Google, Google Cloud, Honeywell, Honeywell Connected Enterprise, Huawei, Internet of Things Consortium, Intersection, Jacuzzi, Michelin, Microsoft, NEC, Nest, NXP Semiconductors, Oracle, Orange, Particle, Qualcomm, Ring, Salesforce, Sidewalk Labs, Sigfox, Singtel, SoftBank, Software AG, Sprint, STMicroelectronics, T-Systems, Telefonica, Telstra, Tenable, Tencent, Tolaga Research, Verizon, VMWare, Z-Wave, ZigBee.

Geïnteresseerd in het volledige rapport? Download het hier!