Als Kevin Systrom opnieuw voor de keuze zou staan, zou hij Instagram weer verkopen aan Facebook.

De medeoprichter en voormalig topman van Instagram kreeg woensdag bij de conferentie DealBook van The New York Times de vraag of hij opnieuw in zou stemmen met een overname.

Volgens verslaggever Dylan Byers van NBC News zou hij daar waarschijnlijk niet lang over na hoeven denken.

“Als iemand je een miljard dollar biedt voor 11 mensen, wat zou jij dan zeggen?”, antwoordde Systrom.

Lees ook op Business Insider

Systrom verliet Instagram in 2018, zes jaar nadat Facebook zijn bedrijf voor 1 miljard dollar had gekocht. Systrom en zijn medeoprichter Mike Krieger besloten op te stappen vanwege “oplopende spanningen met Mark Zuckerberg.” Vorige maand zei Systrom dat hij “qua tijd nog wel een paar meer Instagrams in zich heeft”.

In 2016 werd de nu 36-jarige Systrom opgenomen in de lijst van rijkste Amerikaanse ondernemers van onder de veertig jaar. Hij richtte Instagram in 2012 op en verkocht het al na twee jaar. Onder zijn leiding groeide Instagram razendsnel tot ongeveer een miljard gebruikers wereldwijd. Volgens Forbes bedraagt zijn vermogen op dit moment 1,5 miljard dollar.

Voordat Systrom in september 2018 het bedrijf verliet, was hij al gestopt met het plaatsen van berichten op Instagram. Zijn laatste post dateert van 20 mei 2018.

Lees meer over sociale media en techondernemers: