Mocht je je afvragen of een Galaxy S9 Plus in een Incipio Dualpro-hoesje het gewicht van een Subaru Outback kan overleven? Dat kan hij.

Je hoeft niet te weten hoe het is gebeurd, het was een eenvoudig voorbeeld van een menselijke fout. Het enige wat je hoeft te weten is dat ik per ongeluk het recensie-exemplaar van de Galaxy S9 overreden heb met een voorband – en vervolgens een achterband – en dat hij geen enkele schade heeft geleden.

Er was zo weinig schade dat ik, toen ik hem later gebruikte, compleet vergat dat-ie overreden was door een auto. Twee keer, als je het heel technisch bekijkt.

Ik weet niet of de Galaxy S9 zonder beschermingshoesje de onverwachte test had kunnen overleven. Dat lijkt me persoonlijk vrij onwaarschijnlijk, als je kijkt naar de tests van SquareTrade waarbij het scherm van de S9 vrij makkelijk breekt.

Ik weet ook niet of andere hoesjes van Incipio of andere fabrikanten de Galaxy S9 net zo goed beschermen. Het enige dat ik weet is dat het scherm van de Galaxy S9 gemaakt is van sterk glas en dat de Incipio Dualpro een goed hoesje is.

Er gebeurde eigenlijk maar één ding toen ik over mijn telefoon reed: de muziek die ik afspeelde via een Bluetooth-luidspreker werd gepauzeerd. Nadat ik het scherm van zijn stoffige bandensporen had ontdaan, kon ik de muziek gewoon weer hervatten.

Kijk hier hoe de Galaxy S9 eruitziet nadat je er met een auto overheen rijdt.


Ik vond de telefoon met het beeldscherm naar boven gericht. Ik heb dus met mijn band over het scherm gereden en het is niet gebroken.

Antonio Villas-Boas/Business Insider

Ik ben overigens niet heel verbaasd dat het scherm van de S9 niet is gebroken. Een scherm breekt het snelst wanneer er te veel druk komt te staan op een specifieke plek – bijvoorbeeld wanneer je hem laat vallen. Mijn autoband heeft daarentegen de druk gelijkmatig over het scherm verdeeld.


Wat verrassender is: het scherm is totaal niet beschadigd.

Antonio Villas-Boas/Business Insider

Ik gebruikte geen screen protector voor de Galaxy S9, en toch zijn er geen krasjes te zien. Elke vlek die je op de foto hierboven ziet, komt door stof of is een reflectie van de zon.

De S9 maakt voor het beeldscherm gebruik van Gorilla Glass 5, dat taai en krasbestendig is. Gorilla Glass 5 wordt ook gebruikt in andere high-end smartphones van Google, LG, HTC en goedkopere modellen van OnePlus. Dat wetende zou je kunnen stellen dat andere telefoons met Gorilla Glass 5 ook deze test doorstaan, maar ik wilde het niet uitproberen!

De nieuwste iPhones van Apple – waaronder de iPhone 8 en iPhone X – zijn mogelijk net zo sterk als de Galaxy S9, misschien nog wel beter. Volgens 9to5 werkte Apple met Gorilla Glass samen om een beeldscherm te maken dat nog harder is dan Gorilla Glass 5.


Het glas op de achterkant van de telefoon was ook als nieuw.

Antonio Villas-Boas/Business Insider

Ik was bang dat het glas aan de achterkant van de Galaxy 9 gebroken was in het hoesje. Gelukkig was er niets aan de hand met het recensiemodel. Gelukkig maar, anders had ik dit aan het bedrijf uit moeten leggen.


De hoes van Incipio had wat kleine beschadigingen, maar niets ernstigs.

Antonio Villas-Boas/Business Insider


Hij werkt nog altijd voor de volle 100 procent.

Antonio Villas-Boas/Business Insider

Gebruik een hoesje, mensen. Je weet nooit wat er met je dure smartphone kan gebeuren. Ik had zeker niet verwacht dat ik met mijn auto over dit exemplaar zou rijden.

LEES OOK: Samsung onthult de Galaxy S9 en S9+ — dit is er allemaal nieuw