• De hypotheekrente is dit jaar fors gestegen en dat heeft zowel gevolgen voor kopers en verkopers op de huizenmarkt, als huiseigenaren die de rente willen aanpassen.
  • Sommige hypotheekvormen, zoals de aflossingsvrije hypotheek, worden minder populair; ook verandert de voorkeur voor rentevaste perioden.
  • Business Insider geeft een compleet overzicht van de ontwikkelingen rond de hypotheekrente waar je rekening mee moet houden in een whitepaper.

Lange tijd zaten huizenkopers op rozen voor wat betreft de hypotheekrente. Historisch lage hypotheekrentes werden nog lager en huizenbezitters gingen steeds vaker op zoek naar de beste manier om hun hypotheek over te sluiten naar een ultralage rente.

Die luxe tijden zijn voorbij, want hoewel de hypotheekrente nog lang niet enorm hoog is, zien we geen zeer lage rentes meer. De hausse aan oversluitingen is dan ook wel voorbij, maar er zijn wel een hoop andere effecten. Waar staan we nu eigenlijk precies? En welke gevolgen heeft de hogere hypotheekrente voor de aantrekkelijkheid van verschillende hypotheekvormen, zoals de aflossingsvrije hypotheek en de annuïtaire hypotheek?

Business Insider bespreekt de ontwikkelingen van de afgelopen tijd voor je in een whitepaper. We kijken onder meer naar de plotselinge populariteit van de rentevaste periode 10 jaar en de valkuilen bij het meenemen van lage, oude hypotheekrentes.

Als je je inschrijft voor onze handige nieuwsbrief over dagelijkse nieuwsbrief krijg je gratis onze whitepaper met de belangrijkste ontwikkelingen rond de hypotheekrente in 2022.

Whitepaper Hypotheekrente 2022