Premium content ophalen

Huizenkopers hebben de neiging hun hypotheekrente lang vast te zetten nu de rente historisch laag is. Maar als je gaat verhuizen, kan dat lage tarief verloren gaan.

In dat geval kan de verhuisregeling van geldverstrekkers van pas komen. Daarmee mag je onder voorwaarden de oude rente meenemen naar de nieuwe woning.

Business Insider zet op een rij welke geldverstrekkers een verhuisregeling bieden en welke voorwaarden ze hanteren.

Met de huidige lage hypotheekrente is het aantrekkelijk om die voor langere tijd vast te zetten, bijvoorbeeld voor 20 of zelfs 30 jaar. Maar als je verhuist, raak je dat lage tarief in principe kwijt omdat je een nieuwe hypotheek afsluit. Gelukkig hebben geldverstrekkers daarvoor de verhuisregeling bedacht.

De verhuisregeling betekent kortweg dat je de rente van je oude hypotheek kan meenemen naar de lening voor je nieuwe woning. Volgens financieel intermediair Van Bruggen Adviesgroep is de verhuisregeling vooralsnog een ondergeschoven kindje van de hyptheekvoorwaarden. Huizenkopers letten lang niet altijd op of deze aanwezig is.

En dat terwijl ze wel steeds langere rentevaste periodes aangaan. Zo was vroeger 10 jaar vast het populairst. Maar tegenwoordig wordt 20 jaar vast het meest afgesloten en ook 30 jaar vast komt vaker voor, blijkt onder meer uit cijfers van HDN (Hypotheken Data Netwerk).

Premium content ophalen