• De Hummer EV – de eerste elektrische pick-uptruck van General Motors  – is dinsdag aangekondigd.
  • Het eerste model is nu te reserveren vanaf ruim 94.900 euro.
  • Deze truck, die ook dienst kan doen als terreinwagen, moet de concurrentie aangaan met vergelijkbare voertuigen van Tesla, Nikola, Rivian en Ford.
  • General Motors zal de komende jaren nog drie versies van de Hummer EV uitrollen, waaronder een basismodel van ruim 67.400 euro.

General Motors stopte met de Hummer in 2010, maar nu is het automerk dat synoniem stond voor overdreven grote, benzineslurpende, CO2-uitstotende SUV’s onverwachts teruggekeerd voor een tweede poging.

De Amerikaanse autoproductent onthulde dinsdag de langverwachte Hummer EV. Hoewel deze nieuwe Hummer net zo groot is als anders, slurpt deze geen benzine en stoot ook geen broeikasgassen uit.

De Hummer EV is een elektrische pick-uptruck die de concurrentie moet aangaan met vergelijkbare trucks zonder CO2-uitstoot van Rivian, Tesla, Ford, Lordstown en Nikola. Eigenlijk zou de wagen in mei al gepresenteerd worden, maar de coronapandemie gooide roet in het eten. Nu heeft General Motors alle details, prijzen en versies van de Hummer EV onthuld.

Het eerste model, de Edition 1, is nu te reserveren voor een adviesprijs van ruim 94.900 euro. De pick-uptruck met driedubbele motor is voorzien van interessante extra’s en heeft de krachtigste aandrijving van alle modellen met een vermogen van 1.000 pk.

General Motors gaat de komende jaren nog drie versies van de elektrische Hummer in de markt zetten, waaronder een basismodel met een dubbele motor. Die moet in 2024 in de showrooms staan voor een startprijs van ruim 67.400 euro. Hier is alles wat je moet weten over de nieuwe elektrische pick-uptruck van General Motors.

Dit is de nieuwe elektrische pick-uptruck van GMC


LEES OOK: 12 coole eigenschappen van de Cybertruck van Tesla (waarvan de ruiten dus niet onbreekbaar zijn)