In een week tijd naar Ibiza, Oostenrijk, Estland, Roemenië en Kroatië. Het is het leven van de wereldberoemde DJ Armin van Buuren.

Presentator Humberto Tan reisde in de zomer een week met de Nederlandse superster mee. “We sliepen soms maar drie uur per dag.”

Kippenvel

Humberto kijkt terug op een enerverende reis met Van Buuren. Samen met het team van Armin trok hij van hotel naar hotel en zag hij hoe duizenden mensen zich iedere avond verzamelden voor de DJ-booth van de Leidenaar. “In Roemenië bezorgde hij me echt kippenvel toen men zó lang zijn naam bleef scanderen dat hij besloot om door te gaan met draaien tot ver na zonsopkomst.”

Bewapend met een fotocamera legde de presentator het leven van de DJ vast op de gevoelige plaat. Soms zorgde dat voor bijzondere taferelen, bijvoorbeeld toen Humberto eigenhandig het vuurwerk van Armin’s show moest afvuren. “Precies op de drop (het moment dat het nummer losgaat) moest ik op de knop drukken.”

Samenwerken is key

Humberto schetst het leven van een drukbezette DJ, producer en ondernemer. Een leven waarin het vaste team van Armin een onmiskenbare succesfactor is. “Armin bereidt zijn sets voor in het vliegtuig. Hij schakelt met onder andere zijn audio- en lichtmensen. Samen bepalen zij het openingsnummer en de vaste elementen van de show. De rest bepaalt hij live wanneer hij voor duizenden mensen achter zijn draaitafels staat.”

Volgens de presentator is daardoor geen show hetzelfde. “Armin kijkt hoe het publiek reageert en beslist soms on the spot welke nummers hij gaat draaien.” Voor zijn team betekent dat een continue focus en scherpte.

“Bij ieder nummer hoort een andere visual of ander showelement. Het team van Armin heeft daarom een systeem moeten ontwikkelen om makkelijk te kunnen anticiperen op datgene wat hij besluit op het podium.”

Veelzijdigheid

Het toont volgens Humberto de veelzijdigheid van Armin als DJ, ondernemer en producer. “Een DJ is niet een persoon die een USB-stick in een laptop steekt en met zijn handen begint te zwaaien. Het is keihard werken. Vergeet ook niet dat mensen als Armin of andere DJ’s enorm veel muziek moeten produceren voordat daar een hit bij zit.”

Humberto kijkt met een gezonde jaloezie naar de gestroomlijnde manier waarop Armin en zijn team dag in dag uit samenwerken. “Bij RTL Late Night stond ik onder contract bij RTL en mijn redactie bij Blue Circle. Dat maakt de samenwerking onbedoeld toch complexer. Een team is zo belangrijk. In een ideale wereld wil je, net als Armin, zelf kunnen beslissen over het team en hoe je voor hen zorgt.”

BusinessBoost Live op 20 maart in Rotterdam Ahoy

Humberto hoopt nog een keer met Armin op reis te mogen. “Het plezier dat hij heeft in het draaien van muziek is aanstekelijk. De energie van de menigte bezorgt je daarbij kippenvel.” Op het podium van BusinessBoost Live gaat Humberto verder met Armin in gesprek over zijn leven als ondernemer. (Edit: BusinessBoost Live 2019 heeft plaatsgevonden. De volgende editie is op 4 maart 2020.)

> Wat is BusinessBoost Live?

ING is trotse hoofdsponsor van BusinessBoost Live.

Dit is een artikel in een reeks over ondernemen van ING Zakelijk. ING Zakelijk is een partnerexpert van Business Insider Nederland.


Advertisement