De hoge inflatie is voor iedereen die vermogen opbouwt een groot probleem, zeker als je flink wat spaargeld hebt.

“Als je huidige trends extrapoleert, dan dreigt de waarde van geld dat je nu op een spaarrekening hebt staan, over tien tot twintig jaar bijna volledig te verdampen. Daar moet je iets mee doen”, zei country manager Hugo Suidgeest van beleggingsplatform Trade Republic onlangs bij de online talkshow Business Insider Live: Crypto!

Volgens Suidgeest zijn er veel mogelijkheden met beleggen: “Maar al je geld op een spaarrekening laten staan, is een slecht idee.” Bekijk hieronder het videofragment waarin hij ingaat op de huidige situatie op financiële markten.

Op 20 oktober bespraken topexperts de kansen en risico’s voor beleggers in de online talkshow Business Insider Live: Crypto!

Presentator Joost Hoebink verwelkomde CEO Marleen Evertsz van de alternatieve beurs Nxchange, Patricia Bogaerts van Fem-Invest en Samara Hegeman van de professionele cryptobelegger Icoinic. Aan tafel ging het gesprek over de vraag hoe beleggers zich moeten positioneren in de huidige markt.

In bredere zin gingen de experts ook in op vragen als: wat is verstandig als je serieus aan de slag wilt met financiële planning.

Cryptotrader Elroy Heisterkamp gaf 5 tips over hoe je als belegger kunt omgaan met een bear market. Als speciale gast gaf Didi Taihuttu, de bekendste Nederlandse cryptobelegger, zijn visie op de toekomst van de bitcoin.

Bekijk hier de hele uitzending terug!

Business Insider Live: Crypto is mede mogelijk gemaakt door Litebit Wil je beginnen met investeren in Bitcoin, Ethereum en 80+ andere crypto? Dat kan bij LiteBit. Dit van origine Nederlandse crypto platform dat geregistreerd is bij De Nederlandsche Bank maakt crypto handelen eenvoudig. Je kunt hier crypto kopen, verkopen, staken en bewaren. Veilig, makkelijk en snel. Start hier direct met traden.