Pc-maker Hewlett-Packard (HP) zou in het eerste kwartaal één miljoen meer laptops hebben verzonden naar winkeliers dan verwacht.

Dat meldt de Taiwanese site Digitimes op basis van anonieme bronnen bij onderdelenleveranciers.

De verwachting was dat HP in de eerste drie maanden van het jaar 6 miljoen laptops zou verschepen. Maar HP draait een opvallend goed kwartaal.

Met 7 miljoen laptops zou HP weer de grootste laptopmaker ter wereld zijn. Het Amerikaanse bedrijf streeft daarmee het Chinese Lenovo voorbij, dat naar verwachting 6,6 miljoen laptops heeft verzonden in januari, februari en maart.

Pc-markt: zit HP Lenovo weer op de hielen?

Met de opsteker op de laptopmarkt zou HP ook weer in de buurt komen van Lenovo op de totale pc-markt. De twee fabrikanten wisselden elkaar anderhalf jaar lang af aan kop, maar in de laatste drie maanden van 2013 sloeg Lenovo een gat.

Mocht HP inderdaad 1 miljoen meer laptops hebben verscheept dan verwacht, dan komt het weer in de buurt van Lenovo, dat tien jaar geleden de pc-divisie van het Amerikaanse IBM overnam.

Volgende week zal daarover meer duidelijk worden. Dan komen marktonderzoekers IDC en Gartner met hun schattingen van de pc-markt voor het eerste kwartaal.

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl