Een auto is rond 4.00 uur met flinke snelheid door de glazen pui van het hoofdkantoor van De Telegraaf aan de Basisweg in Amsterdam gereden.

Dat meldt de krant op de eigen website. De politie bevestigt het bericht.

Na de botsing met de gevel vloog de auto in brand. De vlammen kwamen tot zeker 14 meter hoog, zegt een politiewoordvoerder. De brandweer had het vuur snel geblust. Veel ruiten zijn gesneuveld.

“We weten niet uit welke hoek dit komt. Het is duidelijk dat we niet overal vrienden hebben. We zullen moet afwachten wat het onderzoek van de politie uitwijst, maar we gaan door met ons werk. We laten ons niet intimideren”, reageert hoofdredacteur Paul Jansen van de krant.

Plaatsvervangend hoofdredacteur Wim Hoogland sprak eerder van een aanslag. “Er staan grote zware betonnen bloembakken voor de gevel. Alleen als je echt wilt kom je bij die pui”, zegt Hoogland.

De politie lijkt het voorlopig met die conclusie eens te zijn. “We vermoeden opzet”, aldus een woordvoerder. De bestuurder van de auto werd niet gevonden en er is nog niemand aangehouden.

Er zijn geen gewonden gevallen. “In principe is niemand op de redactie op dit tijdstip”, zegt Hoogland. “Waarschijnlijk was alleen een beveiliger aanwezig.”

Lees ook op Business Insider

Wie er achter zou kunnen zitten, kan hoofdredacteur Jansen niet zeggen. “Aangezien we niet weten wie de boodschapper is, weten we ook niet wat de boodschap is. Duidelijk is wel dat we doorgaan met ons belangrijke journalistieke werk.”

LEES OOK: Waarom we banger zijn voor een terroristische aanslag dan voor een verkeersongeluk