De afgelopen maanden waren een echte achtbaan voor Serena Williams en Alexis Ohanian.

De superster van het vrouwentennis en de oprichter van het sociale forum Reddit ontdekten dat ze een kind zouden krijgen en verloofden zich.

En nu tijdens de US Open heeft het stel met de geboorte van hun dochter hun eerste kind gekregen, bevestigde trotse tante Venus Williams tegenover ESPN.

Maar het was lang niet altijd zo perfect. Toen ze elkaar voor het eerst ontmoetten, probeerde Williams zelfs om Ohanian weg te jagen door hem te zeggen dat er een rat in de buurt was.

In het julinummer van Vanity Fair kreeg schrijver Buzz Bissinger een inkijkje in hun liefdesverhaal. Dankzij dat verhaal en wat speurwerk op Instagram kunnen wij hun stormachtige romance in kaart brengen.

Zo werd dit koppel uit twee totaal verschillende werelden verliefd op elkaar.


Het stel ontmoet elkaar in mei 2015 in het Hotel Cavalieri Hilton in Rome, als Ohanian aan een tafeltje naast Williams zit buiten bij het zwembad. Williams en haar vrienden proberen hem volgens Vanity Fair weg te jagen door te zeggen dat er een rat op zijn tafel zit. Als dat niet werkt, nodigen ze hem uit bij hen te komen zitten.

Hotel Cavalieri Hilton in Rome.


Williams heeft nog nooit van Reddit gehoord en Ohanian heeft Williams nog nooit zien tennissen, maar hij komt later die dag kijken bij haar wedstrijd. Hij weet zo weinig over de sport dat de eerste foto die hij deelt van Williams er eentje is waarop ze een voetfout maakt.

Looks like I just became a tennis fan. #priime

Een bericht gedeeld door Alexis Ohanian 🗽 (@alexisohanian) op


Als ze elkaar leren kennen, komt Ohanian net uit een 5 jaar durende relatie met zijn jeugdliefde, microbioloog Sabriya Stukes.


Williams heeft dates gehad met rapper Common. In augustus 2015 begint de geruchtenmolen te draaien, als Williams en rapper Drake samen in een restaurant worden gezien in Cincinnati. Drake zit ook op de tribune bij de US Open van september, maar Williams houdt vol dat ze gewoon vrienden zijn. Ze noemde Drake haar “geluksbrenger.”


De eerste officiële date van Ohanian en Williams is bij Roland Garros in juni 2015. Volgens Vanity Fair nodigt Williams Ohanian uit in Parijs om haar te zien spelen, en ze lopen nog samen door de stad tot zes uur voordat het toernooi begint.


Het paar blijft heel stilletjes de sociale media in 2015, hoewel Ohanian ook aanwezig is bij de US Open in september.


Hij deelt een foto van de wedstrijd met als bijschrift: “Come at the queen, you best not miss. #USOpen.”

Come at the queen, you best not miss. #USOpen

Een bericht gedeeld door Alexis Ohanian 🗽 (@alexisohanian) op


In april 2016 weet Ohanian dat hij met Williams wil trouwen. “Het voelde alsof de deur is geopend naar iemand die ervoor zorgt dat ik mijn beste zelf wil zijn”, vertelt hij aan Vanity Fair.

Mark Kolbe/Getty

Bron: Vanity Fair


Ohanian wordt al snel een bekende verschijning bij wedstrijden van Williams.


Maar Williams houdt de relatie nog lang stil, in elk geval op sociale media. Ohanian is voor het eerst op één van haar foto’s te zien (maar te midden van een grote groep vrienden) in augustus 2016. Zij noemt hem “nerd” in het bijschrijft.


Ze post de eerste foto van hen samen in november 2016, als ze allebei als beer verkleed naar een feestje gaan.

Bear necessities

Een bericht gedeeld door Serena Williams (@serenawilliams) op


Op 10 december 2016 vraagt Ohanian haar ten huwelijk op dezelfde plek als waar ze elkaar ontmoet hebben: Hotel Cavalieri in Rome.

#tbt to "the day"

Een bericht gedeeld door Serena Williams (@serenawilliams) op


Als eeuwige sportvrouw draagt Williams sneakers (en verbergt ze de ring achter een kleine foto van een taco, haar favoriete eten).

Can't resist a strong shoe game #nike

Een bericht gedeeld door Serena Williams (@serenawilliams) op


Williams kondigt de verloving aan op Reddit. Ze heeft Ohanian een aangepaste versie laten maken van het alien logo “Snoo” van Reddit en noemt zichzelf “de toekomstige mevrouw Kn0thing” (Kn0thing is de gebruikersnaam van Ohanian op Reddit).

Williams schreef een gedicht bij de aankondiging van de verloving:

“I came home/A little late/Someone had a bag packed for me/And a carriage awaited/Destination: Rome/To escort me to my very own “charming”/Back to where our stars first collided/And now it was full circle/At the same table we first met by chance/This time he made it not by chance/But by choice/Down on one knee/He said 4 words/And/r/isaidyes.”

Ohanian antwoordde:

“En jij hebt mij de gelukkigste man ter wereld gemaakt.”

Bron: FacebookReddit


Rond die tijd vertelt een bron aan E! News “Serena nog nooit zo gelukkig te hebben gezien met een man. Het klinkt kitscherig, maar het was echt liefde op het eerste gezicht. Ze lachten zonder te stoppen en dat zorgde voor een stroomversnelling in hun relatie.”

Bron: E! News

Williams vertrekt begin januari 2017 naar Australië om de Australian Open te spelen — vlak nadat ze heeft ontdekt dat ze onverwacht zwanger is.


Williams wint uiteindelijk de Australian Open, als ze acht weken zwanger is.


Het koppel gaat in april op een romantische vakantie in Mexico, waar ze worden gefotografeerd als ze relaxen op het strand.

My only regret is not pointing my toe sorry coach Garry 🙈

Een bericht gedeeld door Serena Williams (@serenawilliams) op


Williams deelt later een foto van haar snelgroeiende buik op de verjaardag van Ohanian, samen met een ontroerende boodschap voor de baby.

“Mijn liefste baby”, schreef ze. “Jij hebt mij een kracht gegeven, waarvan ik niet wist dat ik die had. Jij hebt me de ware betekenis van rust en vrede geleerd. Ik kan niet wachten je te leren kennen. Ik kan niet wachten tot je volgend jaar in de spelersbox zit. Maar het belangrijkste is dat ik zo blij ben met jou te kunnen delen dat ik vandaag weer nummer één van de wereld ben. Op de verjaardag van @alexisohanian. 😉 Van ’s werelds oudste nummer één, maar de jongste nummer één van de wereld – Je mama.”


En ze zien er geweldig (en gelukkig!) uit bij het Met Gala in mei.


En in het eerste weekend van september is de 35-jarige Williams daadwerkelijk moeder geworden in West Palm Beach in Florida.

Volgens verschillende media heeft ze een hele verdieping van het St. Mary’s Medical Centre leeg laten maken om in alle rust te kunnen bevallen.

Perfect weekend. 📸 @valvogt

Een bericht gedeeld door Alexis Ohanian 🗽 (@alexisohanian) op