Voor een werknemer de AOW-leeftijd bereikt, dien je goed te bekijken wat diens arbeidscontract zegt over de beëindiging van de arbeidsovereenkomst, of wat daarover in een mogelijke cao staat. Het is namelijk niet zo dat een contract automatisch afloopt, zo schrijft arbeidsjurist Monique van de Graaf in een column op HR Praktijk.

Een cao-bepaling kan ervoor zorgen dat een arbeidsovereenkomst automatisch eindigt, zodra de werknemer de AOW-gerechtigde leeftijd bereikt. Er zijn echter ook gevallen waarin de arbeidsovereenkomst niet automatisch eindigt. Je moet dan dus goed weten wat jij en de werkgever willen.

Let in ieder geval goed op wanneer er geen cao van toepassing is. Daarnaast eindigt een contract niet vanzelf als de cao geen clausule bevat over ontslag bij het bereiken van de AOW-gerechtigde leeftijd en ook niet als er in een individuele arbeidsovereenkomst niets over beëindiging is afgesproken.

Lees hier het hele artikel bij HR Praktijk: Arbeidsovereenkomst met AOW-gerechtigde werknemer: de juridische consequenties