Ieder jaar wordt het Witte Huis van top tot teen aangekleed voor de feestdagen. De Trumps drukken natuurlijk hun eigen persoonlijke smaak op de kerstflair van dit jaar.

Het officiële thema is dit jaar ‘Time-Honored Traditions’: ofwel een hommage aan meer dan 200 jaar van kerstvieringen in het Witte Huis.

First lady Melania Trump onthulde de inrichting maandag. Kijk binnen:


Dit jaar vind je in het Witte Huis 71 kransen, 53 kerstbomen met meer dan 12.000 ornamenten en 5.500 meter aan kerstverlichting.

Foto: White House/YouTube

De officiële kerstboom reikt tot het plafond in de Blue Room. Hij is gedecoreerd met de zegels van alle staten in de VS.

Foto: Kevin Lamarque/Reuters

De first lady heeft, net als veel voorgangers, een belangrijke rol gespeeld in de voorbereidingen. Hier kijkt ze naar het werk van de medewerkers van het Witte Huis.

Foto: Jonathan Ernst/Reuters

Van cakes en koekjes tot kerstballen: Trump heeft ervoor gezorgd dat alles geregeld is voor Kerstmis. Hier kijkt ze naar één van de vele bomen.

Foto: @FLOTUS/Twitter

Samen met een groep kinderen maakte ze kransen in de East Room. Hier gooit ze een gouden kerstbal naar één van hen. Hopelijk is hij niet gebroken!

Foto: Carolyn Kaster/AP

Fotografen nemen foto's van de adembenemende kerststal. Het tafereel wordt omringd door nog meer kerstbomen en een portret van voormalig president George Washington.

Foto: Kevin Lamarque/Reuters

Hier is de East Room in al zijn glorie. "Ik hoop dat als mensen dit jaar het Witte Huis bezoeken, ze dan het gevoel krijgen dat ze thuis zijn met de feestdagen", vertelde Trump aan de journalisten tijdens een rondje langs alle decoraties met haar zoon Barron.

Foto: Kevin Lamarque/Reuters

Een kleinere kerstboom is te vinden in de Red Room. Deze hangt vol met snoepgoed.

Foto:  Kevin Lamarque/Reuters

De pepermuntjes en snoepjes zien er net zo goed uit als dat ze waarschijnlijk smaken.

Foto: Kevin Lamarque/Reuters

Een van de meest indrukwekkende dingen die het personeel heeft gemaakt, is een Witte Huis van peperkoek (gingerbread). Hij staat tentoongesteld in de State dining room.

Foto: Kevin Lamarque/Reuters

Het gingerbreadhuisje van dit jaar bevat miniatuurkransen in ieder raam. Trump voegde er zelf een toe.

Foto: FLOTUS/Twitter

De patissiers van het Witte Huis waren met recht trots op hun handwerk.

Foto: Twitter/@FLOTUS

Trump voegde ook nog een enorme strik toe. Duizenden vrijwilligers helpen maandenlang het personeel om alle hallen in het Witte Huis aan te kleden.

Foto: @FLOTUS/Twitter

In de Green Room vind je silhouetten van vorige presidenten.

Foto: Kevin Lamarque/Reuters

Deze detailfoto laat zien welke ornamenten er allemaal hangen in de Grand Foyer en de Cross Hall in het Witte Huis. De glazen ballerina is een verwijzing naar de 'Notenkraker Suite'.

Foto: Carolyn Kaster/AP

Een echte ballerina danste in de hallen van het Witte Huis toen Trump de decoraties presenteerde.

Foto: Jonathan Ernst/Reuters

Op haar sociale kanalen plaatste Trump een achter-de-schermenvideo van alles wat er dit jaar in het Witte Huis is te zien. "De decoraties hangen!", schrijft ze. "Het Witte Huis is klaar om feest te vieren! We wensen je een fijne kerst en een feestelijke dagen!"


LEES OOK: Het mysterieuze leven van first lady Melania Trump – voormalig supermodel en onderwerp van permanente speculaties