Henk Krol lijkt in aanvaring te zijn gekomen met zijn eigen partij.

Waar de 50Plus-voorman eerder deze week nog stelde dat de pensioenleeftijd zonder al te veel financiële gevolgen kan worden teruggebracht naar 65, nemen kopstukken uit zijn partij daar nu nadrukkelijk afstand van.

“Hij heeft het verkeerd geformuleerd, dat heeft tot misverstanden geleid”, aldus 50Plus-voorzitter Jan Nagel, meldt de NOS.

Dinsdag presenteerde de partij dat uit een een onderzoek van economen Harrie Verbon en David Hollanders zou blijken dat de pensioenplannen van 50Plus makkelijk te betalen zijn. Het rapport zelf werd nog niet gepubliceerd, maar volgens Krol zou plan slechts 3,5 miljard kosten, terwijl het terugbrengen van de AOW-leeftijd volgens het CPB 12 miljard euro zou kosten.

Nagel en Eerste Kamerlid Martin van Rooijen geven nu toe dat de plannen wel degelijk ruim 12 miljard kosten. In hun plannen vindt 50Plus een dekking voor 12,6 miljard euro, vooral via belastingverhogingen en bezuinigingen.

Jan Nagel is volgens de NOS niet boos op Henk Krol: "Iedereen kan wel eens een verkeerde formulering kiezen. Maar het is nu hersteld. Er staat een streep onder."

LEES OOK: Dit willen de politieke partijen met de AOW-leeftijd