“Gelegen in een van de leukste straatjes van de bruisende Amsterdamse Pijp bieden wij dit unieke, onder architectuur en met zeer veel smaak verbouwde benedenhuis aan met riant dakterras pal op het zuiden.”

Dames en heren: het jaloersmakende Amsterdamse huis van actrice Carice van Houten is opnieuw in de verkoop gezet.

Waarom ze haar superdeluxe dubbele benedenwoning in De Pijp een paar maanden uit de verkoop haalde, is niet helemaal duidelijk.

Voor 1,5 miljoen euro, de prijs waarvoor het in oktober ook al te koop stond, kun je eigenaar worden van het stulpje met de hoge plafonds, veel licht en vooral veel ruimte. Op Funda geeft ze sinds vorige week potentiële kopers en andere geïnteresseerden een blik in haar ruime woonkamer, slaapkamer, babykamer voor zoontje Monte, binnenplaats, dakterras en inpandige garage.

Volgens de website Bekendeburen, kocht Carice het huis in crisisjaar 2008 voor ruim 1,2 miljoen euro. Omdat er een en ander verbouwd moest worden, sloot Van Houten er een hypotheek van 1,5 miljoen euro op af.

Kijk binnen in het huis, waar de persoonlijke smaak van de actrice overal is terug te vinden:


Het Amsterdamse huis van actrice Carice van Houten staat te koop voor 1,5 miljoen euro.


Het gaat om een dubbele benedenwoning in hartje hoofdstad, De Pijp, die van alle gemakken is voorzien en volledig gerenoveerd.


De woonkamer van het pand uit 1876 is ruim en licht…


Waarom ze haar huis te koop zet is niet helemaal duidelijk. In Harper’s Bazaar laat ze deze maand weten dat zij en haar partner acteur Guy Pearce een langeafstandsrelatie hebben.

Funda/Heeren Makelaars


Van Houten woont in Amsterdam, haar partner in Australië. Tussendoor proberen de twee, en hun zoontje Monte, elkaar zoveel mogelijk te zien. Al is dat naar eigen zeggen niet altijd makkelijk, wanneer je in verschillende landen werkt.

Funda/Heeren Makelaars


Grenzend aan de keuken en woonkamer vind je een binnenplaats.

Funda/Heeren Makelaars


In het hele huis voeren zoete kleuren de boventoon, zo ook in de babykamer.

Funda/Heeren Makelaars


In totaal heeft het huis drie slaapkamers.

Funda/Heeren Makelaars


Kastruimte vormt niet echt een probleem voor nieuwe eigenaren…

Funda/Heeren Makelaars


In de ruime badkamer is het prima tot rust komen.

Funda/Heeren Makelaars


Het terras biedt je misschien weinig privacy, maar ligt wel op het zuiden. Dat Van Houten haar stulpje wederom aanbiedt doet de roddelpers afvragen: gaan de twee acteurs samen een huis zoeken?

Funda/Heeren Makelaars


Meer foto’s van het optrekje zijn op Funda te vinden, en op de website van de makelaar.

LEES OOK: Dit ‘appartement’ in Amsterdam van 17m2 is van jou voor de spotprijs van €119.000