Als je écht graag in Amsterdam wilt wonen en je hebt geen problemen met wat meer of minder ruimte, lees dan vooral even verder.

Dit appartement, of beter: studio, bestaat uit één kamer en een hal met pantry, beslaat nét 17 vierkante meter, inclusief badkamer met toilet en douche. Gelukkig krijg je er wel nog een berging van 9 vierkante meter bij, en een klein tuintje.

Kosten? 119.000 euro kosten koper, wat neerkomt op een vierkante meterprijs van meer dan 7.000 euro.

De makelaar schrijft over het postzegeltje: “Om de hoek bij het Westerpark bevindt zich een studiowoning van ongeveer 17 vierkante meter” die beschikt over “een woon/slaapkamer, keuken (pantry) en een badkamer met toilet en douche”.

huis appartment 17 meter amsterdam te koop kleinste huis

De woning is gelegen op erfpachtgrond van de gemeente Amsterdam en de canon bedraagt € 130 per jaar. De Van Gentstraat is gelegen tussen de Haarlemmerweg en de Admiraal de Ruijterweg.

Afgelopen maart maakte Business Insider een overzicht van de kleinste woningen in Nederland. Als winnaar kwam toen een een woning van 11 vierkante meter voor 67.500 euro kosten koper in Utrecht uit de bus. Bovengenoemde Amsterdamse studio doet daar qua prijs dus nog een schepje bovenop.

Lees ook op Business Insider

Kijk op Funda binnen in het huisje.

LEES OOK: Dit zijn de 10 meest ‘booming’ wijken van Amsterdam als je een huis wilt kopen