GroenLinks wil dat overheden het voorbeeld van Defensie volgen en niet meer adverteren op GeenStijl, na beschuldigingen van seksisme aan het adres van de website.

In een pamflet dat oproept adverteren op GeenStijl te heroverwegen, staat dat bijvoorbeeld de Belastingdienst nog wel adverteert. Als dat klopt moet daar volgens Tweede Kamerlid Corinne Ellemeet van GroenLinks ,,snel verandering in komen”.

Zij wil van staatssecretaris Eric Wiebes (Financiën) weten hoe hij ,,ervoor gaat zorgen dat de Belastingdienst seksisme in de media niet langer financieel ondersteunt”.

Lees ook: Het ministerie van Defensie trekt alsnog zijn advertenties terug van GeenStijl en Dumpert

Een oproep om GeenStijl te boycotten werd vorige week ondertekend door meer dan honderd vrouwen, onder wie veel journalisten.

Directe aanleiding was dat GeenStijl onlangs een foto plaatste van een Volkskrant-journaliste. Zij had geschreven over vermeend seksisme op de site. Bij de foto werd gevraagd om ,,seksistische complimentjes” te plaatsen ,,want zo doen wij dat in dit universum”. Een aantal van de commentaren was zeer expliciet.

Reactie GeenStijl

Na de oproep tot boycot brak een fel debat uit tussen voor- en tegenstanders. Zo zou de persvrijheid erdoor in het geding komen en zou de beschuldiging van seksisme een voorwendsel zijn om GeenStijl aan te kunnen pakken.

Lees ook op Business Insider

Dat is ook nu wat GeenStijl op de eigen website schrijft over de kamervragen van GroenLinks:

“Schrijf iets kritisch over GroenLinks en de ex-communisten wachten net zolang tot er een verontwaardigde drogredeneerpamfletjesbandwagon langskomt waar ze op kunnen springen en ze laten alle principes varen.”