De onvoorspelbare Donald Trump is een zegen voor gokkantoren.

In de hele geschiedenis van het Amerikaanse presidentschap zijn er maar drie personen die met een afzetprocedure te maken kregen of zelf zijn opgestapt: Andrew Johnson, Richard Nixon en Bill Clinton. Volgens gokkers zou Donald Trump wel eens de vierde kunnen worden.

Goksite Ladbrokes stelt dat er een kans van 48 procent is dat Donald Trump via een ‘impeachment-procedure’ wordt afgezet of zelf opstapt in de komende vier jaar, schrijft Quartz.

De collega’s van Paddy Power schatten de kans dat Trump zijn eerste termijn niet af zal maken iets lager in, op 40 procent. Acht jaar geleden was er volgens Paddy Power slechts 8 procent kans dat Obama de vier jaar niet vol zou maken.

Maar er zijn veel interessantere zaken rond het Witte Huis waar op gegokt kan worden:

  • Ladbrokes geeft Trump 1 procent kans op het winnen van de Nobelprijs 2017.
  • De kans dat Trumps schreeuwerige woordvoerder Sean Spicer 2018 niet haalt is 36 procent.
  • Er is een kans van 20 procent dat de beruchte plasseks-video op internet opduikt.
  • Het is met 25 procent kans niet erg waarschijnlijk dat het Hooggerechtshof het inreisverbod van Trump goedkeurt.

De gokkantoren zijn dus erg creatief geworden met Donald Trump in het Witte Huis en dat doet de zaken goed. Dat is nodig ook gezien de grote verliezen die ze hebben geleden, met voorspellingen dat Hillary Clinton president zou worden en dat het Brexit-kamp zou verliezen bij het Britse referendum.

"Alles wat Donald Trump doet leidt tot speculatie en al die speculatie kan weer worden omgezet in weddenschappen [...] Het is fantastisch voor de gokmarkt dat Trump president is geworden", zegt PR-manager Alex Donohue van Ladbrokes tegen Politico.

En voor diegenen die hopen dat de regeerperiode van Trump niet langer dan vier jaar gaat duren: gokkantoren denken dat er nog altijd een kans van 35 procent is dat hij in 2020 wordt herkozen.