E-scooter- en fietsbedrijf Go Sharing is overgenomen door BinBin, de grootste aanbieder van deelvervoer in Turkije. Dat maakt het bedrijf vrijdag bekend in een persbericht.

Door de overname zijn de groene deelvoertuigen van Go Sharing vanaf volgende week weer te gebruiken, onder dezelfde naam. Alle door gebruikers reeds aangeschafte tegoeden blijven geldig.

Go Sharing raakte eind januari in de problemen toen zusterbedrijf GreenMo een faillissement aanvroeg. Daardoor verliep de verzekering van Go Sharing, waardoor alle fietsen en scooters in de dertien Nederlandse steden waar het bedrijf actief is van de weg moesten worden gehaald. Go Sharing vroeg een uitstel van betaling aan.

Die wordt nu opgeheven, laat het bedrijf weten. Alle schuldeisers zullen bovendien “op korte termijn” worden betaald. Curator Marc Udink laat weten tevreden te zijn met de verkoop aan BinBin. “Go Sharing is terug op straat en onder de vleugels van een grote Europese speler. Deze overname is goed voor alle betrokkenen”, zegt hij in het persbericht.

Volgens Go Sharing is BinBin de grootste aanbieder van elektrisch deelvervoer in Turkije. Het bedrijf zou in verschillende Oost-Europese landen meer dan 25.000 deelsteps aanbieden, aan ruim 3 miljoen gebruikers.

De overname van Go Sharing is de eerste stap die BinBin zet in West-Europa.

LEES OOK: Financieel directeur van deelscooterbedrijf Felyx stopt na bijna 3 jaar