Glennis Grace staat op het punt om door te breken in de Verenigde Staten.

De 40-jarige zangeres uit Amsterdam staat in finale van America’s Got Talent, na vier spetterende optredens voor het Amerikaanse televisiepubliek.

Op 18 september strijdt ze tegen negen anderen om een miljoen dollar, een platencontract en een show in Las Vegas.

De zangeres zelf is vol vertrouwen: ze denkt dat ze de Amerikaanse talentenjacht kan winnen.

Het zou de ultieme doorbraak betekenen voor Grace, die op vijftienjarige leeftijd de Soundmixshow won. Lange tijd lukte het haar niet om voet aan de grond te krijgen in de muziekwereld. Zelfs haar platenlabel en manager lieten haar vallen.

Dat ze nu zelfs op straat herkend wordt door Bill Clinton toont aan dat de zangeres een knokker is. Dit is de bewogen carrière van Glennis Grace.


Glenda Hulita Elisabeth Batta komt op 19 juni 1978 ter wereld in Amsterdam. Ze groeit op in de Jordaan bij een Nederlandse moeder en een vader die afkomstig is van Curaçao.

Memories💜

Een bericht gedeeld door Glennis Grace (@glennisgrace) op

"Mijn ouders maakten veel ruzie. Daardoor had ik als kind het gevoel dat ik er niet toe deed. Ze hielden geen rekening met mij, mijn broer en twee zussen", zegt Grace in gesprek met het magazine Kek Mama.

Na drie jaar huwelijk scheiden haar ouders, maar ze blijven wel in hetzelfde huis wonen.

Met haar vader Eddie, die 22 jaar ouder is dan haar moeder, is de zangeres niet heel close. "Hij heeft gefaald als ouder, omdat hij zich nauwelijks met mijn opvoeding bemoeide", zegt ze tegen het AD. "Mijn moeder trok onbewust alle aandacht van ons naar zich toe. Zij was feitelijk de spil in ons gezin."

Toch raakt Grace gebrouilleerd met haar moeder Cobie, nadat ze begin 2016 onthult dat ze als kind door haar is geslagen. De twee praten een tijdje niet met elkaar, maar inmiddels is het contact weer goed.


Grace is als kind al veel met muziek bezig. Op haar negende bouwt haar opa op zolder voor haar een kleine studio.

whitney houstin glennis grace

Als ze in 1998 van haar moeder de single One Moment In Time krijgt van de Amerikaanse zangeres Whitney Houston is Grace verkocht. Zij wil net zo goed worden.


Als Glennis Grace 11 jaar oud is, doet ze mee aan Unicef Gala for Kids. Daar is de Spaanse zanger Julio Iglesias te gast, die haar tijdens zijn optreden meerdere keren een aai over haar bol geeft.

Grace treedt zelf ook op. Iglesias is zo onder de indruk van haar stem dat hij haar uitnodigt om een duet te zingen in Ahoy tijdens zijn concertreeks.


In 1994 wint Glennis Grace de Soundmixshow met een nummer van haar idool Whitney Houston, 'One Moment in Time'. Ze pakt heel Nederland in met haar vertolking.

Ze krijgt een platencontract en brengt haar eerste single I'm Gonna Be Strong uit. Die bereikt de dertiende plaats in de Mega Top 50. Haar album Real Emotion ligt een jaar later in de winkel, maar wordt geen succes.

Daarna wordt het stiller rond Glennis Grace. Af en toe doet ze een duet met zangers als Frans Bauer, René Froger en Gordon, maar staat verder nauwelijks in de schijnwerpers. Haar tweede album Secrets Of My Soul flopt.


Een deelname aan het Eurovisiesongfestival in 2005 moet haar carrière nieuw leven inblazen. Glennis Grace wint de nationale finale met het nummer 'My Impossible Dream', maar in de Oekraïense hoofdstad Kiev komt ze niet door de voorrondes.

Ook het gelijknamige album verkoopt niet goed, reden voor haar platenlabel om de zangeres te dumpen. Haar manager John van Katwijk verbreekt eveneens de samenwerking.

Jaren later claimt Grace dat Van Katwijk haar een eetprobleem heeft aangepraat. "Op het Songfestival zei mijn toenmalige manager een minuut voor ik opging dat mensen op de eerste rij mijn armen te dik vonden. Hij zorgde ervoor dat ik een hekel kreeg aan mijn eigen lichaam", zegt ze in 2011 tegen Grazia.

Van Katwijk reageert getergd. "Ze is geen makkelijk mens", zegt hij in het AD. "Een lastpak die geen kritiek accepteert. Die vrouw heeft waanbeelden."


Op aandringen van haar nieuwe label CNR Music maakt Glennis Grace de overstap naar het Nederlands. Mede dankzij optredens in het RTL 4-programma Life & Cooking worden nummers als 'Hoe' en 'Als je slaapt' bescheiden hits.

In 2010 wint ze de Buma NL Award voor Beste Zangeres, een onderscheiding die ze ook in de drie jaar erna krijgt.


In 2011 volgt eindelijk de langverwachte doorbraak. Met de Volumia!-cover 'Afscheid' scoort Glennis Grace haar eerste nummer 1-hit.

Grace zingt het lied tijdens het tv-programma De beste zangers van Nederland, waaraan ze meedoet. Haar carrière raakt daarna in een stroomversnelling. Eindelijk is er volop waardering voor de zangkwaliteiten van de Amsterdamse.

In september 2012 geeft ze haar eerste grote liveconcert in de Heineken Music Hall. Ze neemt zelfs een duet op met radio-dj Edwin Evers. Wil je niet nog 1 nacht behaalt goud.


Glennis Grace staat bekend als iemand die het hart op de tong heeft. Dat blijkt maar weer eens als ze tijdens een tv-interview bijna wordt aangereden.

Voor een interview met AT5 staat Grace midden op straat als er een auto langs wil. "Klerelijer", roept Grace naar de automobilist, die stopt en uitstapt.

"Klerelijer? Ik beuk je zo het ziekenhuis in", zegt de man op dreigende toon.

"Nou, dan moet jij kijken wat er met jou gebeurt. Doe dan. Ik ben echt niet bang hoor", bijt de zangeres de man toe in plat Amsterdams.


Als Whitney Houston in 2012 overlijdt, werken verschillende Nederlandse zangeressen waaronder Glennis Grace mee aan een reeks herdenkingsconcerten. Daaruit ontstaat uiteindelijk de groep Ladies of Soul.

Ladies of Soul bestaat naast Grace uit Berget Lewis, Edsilia Rombley, Candy Dulfer en Trijntje Oosterhuis. De groep brengt meerdere singles uit en staat in februari 2014 twee keer in een uitverkocht Ziggo Dome. Meerdere edities volgen, alsook een concert in de Lotto Arena in Antwerpen.


Glennis Grace heeft een zoon van 12 jaar: Anthony Shane Majri. Zijn vader is tourmanager Moos Majri, met wie de zangeres tot 2012 samen was.

Grace wil dolgraag nog een kindje krijgen. "Dat is mijn allergrootste droom. Eigenlijk wilde ik er drie, maar ik ben al blij met een tweede", zegt ze tegen Veronica Magazine. "Maar het moet je wel gegeven zijn, zeker op latere leeftijd. Een kind is een wonder. Ik hang de vlag uit als het zover is."


Inmiddels is Glennis Grace samen met Lévy Simon, haar eigen gitarist die bijna 17 jaar jonger is. De tortelduifjes zijn stiekem al ruim een jaar bij elkaar.

🤺 #Allessio

Een bericht gedeeld door Lévy Allessio🤘🏽 (@levysimon) op

"We hadden het expres niet verteld, omdat het niemand wat aanging", zegt de zangeres tegen Beaumonde. "Ik schreeuwde het altijd van de daken als ik weer eens verliefd was. Dit keer had ik daar geen zin in."

Het stel is superverliefd, toch moest Grace even slikken toen Simon vertelde dat hij nog bij zijn ouders woont. "Hij dacht dat ik jonger was en ik dacht dat hij ouder was, haha", aldus Grace over het leeftijdsverschil.


In maart 2018 speelt Grace de rol van Maria in The Passion. Ruim 3 miljoen mensen kijken op tv naar het spektakel, dat is neergestreken in de Amsterdamse Bijlmer.

Grace zingt fantastisch, maar na afloop gaat het vooral over een gênante kledingblunder. De zangeres lijkt geen bh te dragen, waardoor haar tepels door de zwarte glanzende jurk priemen.


Een nieuw hoofdstuk breekt aan als Grace meedoet aan de audities van America's Got Talent. Ze krijgt een staande ovatie voor haar vertolking van het nummer 'Run to You' van – uiteraard – Whitney Houston.

De jury is onder de indruk en stuurt haar unaniem door naar de volgende ronde. Daarin zingt ze Nothing Compares 2U, dat is geschreven door Prince en bekend werd door de uitvoering van Sinéad O'Connor.

De keuze pakt goed uit. Opnieuw is de vierkoppige jury laaiend enthousiast. Grace mag door naar de liveshows.

Daarin zingt ze het nummer Never Enough uit de film The Greatest Showman. Juryvoorzitter Simon Cowell noemt het optreden het "classy", "briljant" en "fantastisch". Grace krijgt genoeg stemmen van het Amerikaanse publiek om door te gaan naar de halve finales.


In de halve finale zingt ze het nummer 'This Woman's Work' van Kate Bush. De jury is lyrisch over haar optreden.

"Dit is een van mijn favoriete nummers en jij hebt het zo mooi gezongen", reageerde jurylid Mel B. "Elke noot was perfect! Yes, yes, yes!"

Een dag later blijkt dat kijkers genoeg op haar hebben gestemd om door te mogen naar de finale op 18 september. Daarin strijdt ze tegen negen anderen om een miljoen dollar, een platencontract en een show in Las Vegas. Haar concurrentie bestaat uit drie andere zangers, twee stand-upcomedians, een trapezeduo, een elektrisch violist, een illusionist en een acrobatengroep.

Zelf is ze vol vertrouwen. "Alle concurrenten heb ik al ontmoet. Ze zijn heel goed, maar ik trek me niet zoveel aan van de concurrentie", aldus de zangeres tegen persbureau ANP. "Ik blijf gefocust op mijn eigen kracht. De tijd dat talentenshows alleen maar op zoek waren naar 20-jarige vrouwen die er vooral goed uitzien is gelukkig voorbij."

Voor de winnaar van America's Got Talent ligt 1 miljoen dollar klaar en een platencontract.


Glennis Grace is door haar deelname aan de Amerikaanse talentenjacht zo bekend dat zelfs Bill Clinton haar herkent op straat.

De oud-president van de Verenigde Staten is in Amsterdam voor een internationale conferentie over aids. Een vrouw in de entourage van Clinton herkent de zangeres als ze door de Jordaan loopt.

"Mijn haar zag eruit als shit en mijn styling was van ‘oké Glen’, maar dat kon me niet schelen”, schrijft Grace op Instagram. “Ik vind Bill leuk en hij was erg aardig voor me."

LEES OOK: Als Glennis Grace America's Got Talent wint, moet ze een heel moeilijke keuze maken