• Voormalig CEO Gillian Tans van Booking.com steekt samen met andere investeerders geld in banenplatform Student Power.
  • Student Power koppelt werkzoekende studenten aan bedrijven die zoeken naar jong talent.
  • Hoeveel Tans heeft geïnvesteerd en hoeveel geld er in totaal is opgehaald met de financieringsronde is niet bekendgemaakt.

Voorzitter Gillian Tans van hotelboekingswebsite Booking.com is een van de investeerders in een nieuwe financieringsronde van het onlinestudentenbanenplatform Student Power.

Met de investering wil Student Power de technologie van het platform verbeteren en het platform sneller internationaal uitrollen, onder meer in Europa. Om hoeveel geld het gaat maakt de onderneming niet bekend.

Student Power is een soort marktplaats voor bedrijven die studenten zoeken en bestaat sinds 2019. Op het platform kunnen werkgevers vacatures plaatsen voor stages, startersbanen, parttimewerk en traineeships. Er is geen tussenpersoon zoals bij een uitzendbureau; studenten kunnen direct contact opnemen met bedrijven.

Behalve bij Tans werd ook elders geld opgehaald, bij investeerders uit Nederland, maar ook Scandinavië, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Volgens Tans, die van 2016 tot 2019 topvrouw bij Booking.com was, verbindt Student Power net zoals Booking.com vraag en aanbod. Student Power koppelt studenten die relevant werk zoeken aan bedrijven die zoeken naar jong talent, zegt Tans. "Deze innovatie maakt de banenmarkt efficiënter, wat het gemakkelijker maakt voor bedrijven om zowel banen als economische groei te creëren."

Gillian Tans heeft in haar periode als CEO van Booking.com genoeg verdiend om nu als durfinvesteerder te kunnen opereren. Zo verdiende ze alleen al in 2018 12,8 miljoen euro aan salaris, bonussen en aandelen.

Ze was in 2002 één van de eerste medewerkers van Booking.com. Het Nederlandse bedrijf kwam drie jaar later in Amerikaanse handen. Met Tans als directeur werd het bedrijf zo’n 40 procent meer waard op de beurs.

LEES OOK: Gillian Tans vertelt waarom iedereen af en toe een gevaarlijke stap in zijn carrière moet durven nemen