• De gemeente Amsterdam ziet af van een kort geding tegen Parkeerwekker en wil met de startup in overleg, zo meldt oprichter Luis Roman.
  • De startup is door Roman opgericht om tegenwicht te bieden aan de opmars van de scanauto, die ten koste van foutparkeerders veel geld in het laatje van de overheid brengt.
  • Hoewel Roman herhaalt niet van plan te zijn om zijn activiteiten te stoppen, zegt hij wel met de gemeente in gesprek te willen gaan.

De gemeente Amsterdam ziet af van een kort geding tegen Parkeerwekker en wil met de startup in overleg, zo meldt oprichter Luis Roman.

De startup is door Roman opgericht om tegenwicht te bieden aan de opmars van de scanauto, die ten koste van foutparkeerders veel geld in het laatje van de overheid brengt.

Door middel van een app krijgen ‘vergeetachtige parkeerders’ een bericht wanneer de scanauto voorbij rijdt. Zij hebben dan nog vijf minuten de tijd om snel een parkeeractie te starten en zo een boete te voorkomen.

Daarmee maakt de onderneming zich schuldig aan privacyschending en zet ze aan tot belastingontduiking, zei de gemeente vorige maand. Ze dreigde daarop met een kort geding als Parkeerwekker niet binnen zeven dagen zou stoppen met haar activiteiten.

Geen activiteitenstop, wel een overleg

Oprichter Luis Roman zei toen al dat niet van plan te zijn. “Wij zien dat er veel onnodige boetes worden uitgedeeld. Dit zorgt voor frustratie bij de mensen. Wij proberen met Parkeerwekker dit probleem op te lossen en zijn niet van plan om te stoppen.”

Hoewel Roman dit nu herhaalt, zegt hij wel met de gemeente in gesprek te willen gaan.

Lees meer over Parkeerwekker:

Lees ook op Business Insider