• GameStop wil volgens ingewijden CEO George Sherman vervangen.
  • Een nieuwe topman zou kunnen helpen om van de computerspellenverkoper een digitaal bedrijf te maken.
  • Door de beursgekte rond GameStop is het aandeel bijna 4.000 procent meer waard dan een jaar geleden.

De Amerikaanse gameswinkelketen GameStop is naar verluidt op zoek naar een nieuwe topman. Daarmee lijkt een grote verandering bij de beurslieveling aanstaande, meldt persbureau Reuters op basis van ingewijden.

GameStop was de laatste tijd veelvuldig in het nieuws vanwege een run op aandelen door particuliere beleggers na oproepen daarvoor op het internetforum Reddit.

De nieuwe topman zou de huidige baas George Sherman moeten vervangen. Een nieuwe roerganger zou kunnen helpen bij een omschakeling van de computerspellenverkoper. Nu richt GameStop zich nog erg op fysieke winkels, maar in de toekomst moet de onderneming meer een e-commercebedrijf zijn.

De wisseling aan de top zou de grootste opschudding zijn bij GameStop sinds de activistische belegger Ryan Cohen in januari bij het bedrijf kwam. Cohen neemt evenwel niet de dagelijkse leiding in handen. Onlangs werd uit een voordracht bekend dat Cohen bij GameStop de rol van voorzitter op zich zal nemen.

Door de recente beursgekte is het aandeel momenteel bijna 4.000 procent meer waard dan een jaar geleden. Het nieuws over de zoektocht naar een nieuwe topman, viel bij beleggers evenwel niet in goede aarde. GameStop leverde maandag op de beurs bijna 11 procent in.

GameStop zelf weigerde commentaar te geven op het bericht.

LEES OOK: Dit is de beste manier om te ‘speculeren’ op GameStop: zet een flesje wijn in op de koers over 1 jaar, meer niet