Voormalig Formule 1-wereldkampioen Jenson Button maakte ooit mee dat Richard Branson “very, very drunk” was en Buttons ex-vrouw een bijzonder ongemakkelijk gevoel bezorgde.

Button schrijft erover in zijn boek Life to the limit, waar The Daily Telegraph een serie artikelen over publiceert.

Volgens Button bood de oprichter van de Virgin Group later zijn verontschuldigingen aan en stopte hij met drinken. Bransons bedrijf reageerde nog niet op een verzoek van Business Insider om een reactie.

Het incident zou zich voor hebben gedaan rondom de Grand Prix van Australië in 2009. Buttons vader, zijn manager Richard Goddard en zijn toenmalige vrouw Jessica Michibata aten er in het wereldberoemde restaurant Nobu in Melbourne.

“Sir Richard kwam aan en was erg, erg dronken”, herinnert Button zich.

Richard Branson

Richard Branson. Foto: Getty Images

"Wat hij in het restaurant deed was onacceptabel, [maar] hij bood later zijn verontschuldigingen aan voor wat er die avond was gebeurd, en zei zelfs dat hij erna maandenlang niet had gedronken."

"Hij kwam zwalkend naar onze tafel, plofte neer en begon zich te gedragen als een party-starter. Ik moest naar de wc en zag dus niet wat er daarna gebeurde: hij leunde richting Jessica en zei: 'Staar niet zo naar me.'"

"Hoewel Jessica een model was, was ze behoorlijk verlegen, dus ze werd hier ongemakkelijk van. Zeker toen Sir Richard zijn openlijke geflirt voortzette door zijn hand op haar gezicht te leggen. 'Ik denk dat je beter kunt vertrekken,' waarschuwde mijn manager Richard toen, 'anders krijg je zo een klap als Jenson terugkomt.'"

Button schrijft in zijn boek dat hij Branson niet zou hebben geslagen, maar dat hij wel "woest" was toen hij terugkwam van het toilet en Bransons hand op Jessica's gezicht zag. Button vertelde Branson dat het "genoeg" was en dat de zakenmagnaat "over de grens" was gegaan.

"Maar hij was zo dronken dat hij het gewoon niet begreep", besluit Button.

LEES OOK: In deze landen drinken ze het meeste én minste alcohol – Nederland komt er redelijk goed vanaf