De Amerikaanse kledingketen Forever 21, die ook in Nederland actief is, heeft faillissementsbescherming aangevraagd. Dat blijkt uit papieren die bij een rechtbank in de staat Delaware zijn ingediend.

De in Los Angeles gevestigde onderneming wil via een zogeheten Chapter 11-procedure zich beschermen tegen schuldeisers. Op die manier kan het bedrijf blijven doorgaan met zijn activiteiten en tegelijk werken aan een plan om zijn schulden af te lossen. Als het bedrijf faillissementsbescherming geniet kunnen onder meer onrendabele winkels makkelijker worden gesloten en een reorganisatie eenvoudiger worden uitgevoerd.

Om een ommezwaai te bewerkstelligen heeft Forever 21 krediet beschikbaar gekregen van onder meer de bank JPMorgan Chase. Geruchten dat de kledingketen op omvallen stond, deden al langer de ronde.

Forever 21 had het al zwaar in Europa

Afgelopen jaar bleek al dat Forever 21 het zwaar had in Europa. De kledingketen vertrok begin 2018 uit een groot pand vlak bij de Dam in Amsterdam.

“De kleding was goedkoop, maar niet zo goedkoop als Primark. Zara is wat duurder, maar wel een stuk modieuzer, zei  Taco de Groot, CEO van Vastned, de verhuurder van het pand dat Forever 21 huurde, in een interview met het Financieel Dagblad.

Forever 21 richtte zich op jonge vrouwen en opende in relatief korte tijd winkels in veel markten op dure locaties. In Amsterdam was tot begin vorig jaar de winkel gevestigd een pand van 4.500 vierkante meter met een ingang aan de Kalverstraat en het Rokin.

BEKIJK OOK: Zo raakte de Amerikaanse modeketen Forever 21 aan de rand van de afgrond (Video)