• Flitshandelaar Flow Traders kende in 2020 een ongekend goed jaar door de onrust op de beurzen.
  • Het management en de werknemers krijgen daardoor een forse bonus uitgekeerd.
  • CEO Dennis Dijkstra kan rekenen op 7,7 miljoen euro extra; de 554 werknemers krijgen er gemiddeld 516.200 euro bij.

Coronajaar 2020 was ongekend goed voor de Amsterdamse flitshandelaar Flow Traders. De bestuurstop en werknemers konden daardoor een forse bonus bijschrijven op hun bankrekening.

Dat blijkt uit het jaarverslag dat vrijdag 5 maart is gedeponeerd. De Volkskrant schreef daar als eerste over.

Flow Traders is een zogenoemde flitshandelaar die op basis van computeralgoritmes onevenwichtigheden op financiële markten uitbuit met zeer snelle transacties die in duizendsten van een seconde kunnen worden voltooid.

Hoe heftiger de koersbewegingen op de beurs, des te groter de kansen voor partijen als Flow Traders. De paniek op financiële markten als gevolg van de coronacrisis was wat dit betreft een zegen voor de Nederlandse flitshandelaar.

De operationele winst van het bedrijf bedroeg vorig jaar ruim 572 miljoen euro, bijna negen keer meer dan in 2019. Onder de streep bleef een nettowinst van 465 miljoen euro over. Dat was ruim 53 miljoen euro een jaar eerder.

Lage vaste salarissen, hoge bonussen

Die torenhoge winst vertaalt zich bij Flow Traders direct in hoge bonussen. Dat komt door de beloningsfilosofie van de flitshandelaar.

Het bedrijf geeft een relatief laag vast jaarsalaris. De top kreeg in 2020 een vaste beloning van 96.608 euro.

Lees ook op Business Insider

De bonussen zijn in tegenstelling tot veel andere bedrijven niet gekoppeld aan het vaste salaris, maar aan de operationele winst. Dit kan leiden tot hoge uitschieters, iets waar aandeelhouders van de flitshandelaar vorig jaar al voor waarschuwden.

Door de extreem goede resultaten van Flow Traders vorig jaar zijn de bonussen ook riant. CEO Dennis Dijkstra kreeg een beloning van 7,7 miljoen euro boven op zijn vaste salaris van bijna een ton, net als chief trading officer Folkert Joling. In 2019 ontvingen beiden nog slechts een bonus van ongeveer 6 ton.

Technisch directeur Thomas Wolff kreeg vorig jaar bijna 3,9 miljoen euro extra en chief risk officer Britta Achman ruim 2 miljoen euro.

Niet alleen de top profiteert, ook de 554 werknemers delen mee in de bonusvreugde. Zij mochten een pot van 256,5 miljoen euro verdelen. Dat komt neer op een bonus van gemiddeld 516.200 euro per werknemer, ruim anderhalf keer zoveel als een jaar eerder.

Inclusief de top waren er bij Flow Traders 66 werknemers die een bonus van minimaal 1 miljoen euro kregen in 2020. Een jaar eerder waren dat er nog nul.

Bonuspot beperkt en een stichting opgericht

En het feest had nog groter kunnen zijn als Flow Traders de bonuspot niet had gehalveerd uit morele overwegingen.

“2020 was een jaar van extremen, op velerlei manieren”, schrijft het bedrijf in het jaarverslag. “Maar in de eerste plaats was het een menselijke tragedie op een ongekende wereldwijde schaal. In zo’n jaar is het zaak terughoudend te zijn met de beloning voor de top en niet uit de pas te lopen van de maatschappelijke context.”

Naast het beperken van de bonussen heeft het bedrijf de Flow Traders Foundation opgericht die goede doelen steunt op het gebied van gezondheid en welzijn. Daar stopt de flitshandelaar 10 miljoen euro in.

Om kritische aandeelhouders tegemoet te komen, stelt het bedrijf voor de bonussen voortaan te beperken tot 35 procent van de operationele winst, in plaats van de huidige 40 procent. Het is de vraag of die daar genoegen mee nemen.

Dat moet op 23 april duidelijk worden, bij de algemene vergadering van aandeelhouders.

Lees meer: