Fintechbedrijf Floryn uit Den Bosch heeft in een nieuwe investeringsronde 9 miljoen euro opgehaald.

Naast de bestaande investeerder Peak Capital stapt Endeit Capital in als nieuwe investeerder.

Floryn verstrekt leningen aan MKB-bedrijven op basis van computeranalyes van actuele data.

Het investeringgeld wordt gebruikt voor verdere productontwikkeling en expansie in Nederland en daarbuiten.

Fintechbedrijf Floryn uit Brabant heeft in een nieuwe investeringsronde 9 miljoen euro aan vers kapitaal opgehaald voor verdere productontwikkeling en uitbreiding in Nederland en daarbuiten.

Dat maakte Floryn donderdag bekend.

Het bedrijf, dat mede is opgericht door CEO Sven van der Biezen, heeft Endeit Capital als nieuwe investeerder binnengehaald. Daarnaast doet de al eerder ingestapte investeerder Peak Capital ook mee aan de nieuwe kapitaalronde.

De aanvraagprocedure van Floryn verloopt geheel online. Voor de beoordeling maakt het bedrijf uit Den Bosch gebruik van slimme algoritmes die voor de data-analyse zorgen, zodat ondernemers binnen een dag uitsluitsel hebben over hun aanvraag.

“We schatten risico’s in op basis van zes maanden aan banktransacties van een bedrijf. Dat zegt veel meer dan de jaarresultaten over de afgelopen drie jaar, waar banken vaak om vragen”, zei mede-oprichter en CEO Sven van der Biezen afgelopen jaar tegenover Business Insider. “Al maakt het natuurlijk wel iets uit of een onderneming zes maanden bestaat of zes jaar.”

Volgens Managing Partner Stefan Bary van Peak Capital bewijst de technologie van Floryn zich in de coronacrisis. "Floryn heeft laten zien te beschikken over de benodigde executiekracht om een belangrijke speler te worden in de snel veranderende fintech markt.”

Floryn mag ook BMKB-leningen verstrekken in coronacrisis

Eerder deze maand meldde Floryn als één van de weinige niet-bancaire financierders een accreditatie te hebben gekregen van de overheid om ook BMKB–C leningen te gaan verstrekken. Dat zijn leningen met voor het Midden- en Kleinbedrijf die grotendeels door de staat worden gegarandeerd.

Lees ook: Bij deze banken en fintechs kun je terecht voor leningen met staatsgarantie in de coronacrisis

Floryn werd in 2016 opgericht door Van der Biezen, samen met Marijn van Aerle en Gion van den Bogaert. In 2017 kreeg hun bedrijf een kapitaalinjectie van 6 miljoen euro, onder meer van investeringsmaatschappij Peak Capital en Kalo Bagijn, mede-oprichter van BinckBank en Brand New Day.

Ook enkele vermogende informal investors stapten in. De drie oprichters hebben samen nog een substantieel minderheidsbelang in Floryn, dat begon onder de naam InvoiceFinance.

LEES hier het uitgebreide interview van Business Insider met Sven van der Biezen van Floryn