• Voor het nieuwe jaar ingaat is het altijd goed om een laatste blik te werken op je financiën.
  • Per 1 januari 2023 zijn er weer fiscale en andere financiële zaken die veranderen én het is handig om te kijken welke uitgaven je misschien nu nog snel moet doen.
  • Business Insider geeft je in een whitepaper een overzicht van de belangrijkste fiscale eindejaartips en de manieren waarop je 2023 fiscaal slim begint.

Met het nieuwe jaar voor de deur heb je zowel privé en als ondernemer nog een laatste kans om het jaar fiscaal zo slim mogelijk af te sluiten.

Eén van de bekendere dingen om op te letten is dat de Belastingdienst bij het bepalen van de waarde van je vermogen in box 3 naar de situatie op 1 januari kijkt: de peildatum. Maar er zijn nog talloze andere dingen die je kunt doen om fiscaal gunstig voor de dag te komen.

In een whitepaper behandelen we de handigste fiscale eindejaarstips. We kijken naar hoe je om moet gaan met schenkingen en of je die laptop of auto nu het beste volgend jaar of toch nog dit jaar moet kopen. Sta je op het punt je huis te verkopen of een huis te kopen? Wij zetten voor je op een rijtje waar je op moet letten voor de overdracht.

Als je je inschrijft voor onze handige nieuwsbrief over Personal Finance, die je 1 keer per week ontvangt, krijg je gratis onze whitepaper met de belangrijkste eindejaarstips voor 2022/2023.

Whitepaper Eindejaar 2022