• Het nieuwe jaar is ingegaan, dat betekent niet alleen goede voornemens, maar ook tijd voor een blik op je eigen financiën.
  • Per 1 januari 2022 zijn er weer flink wat fiscale en andere financiële zaken veranderd die invloed hebben op je portemonnee.
  • Business Insider geeft een compleet overzicht van alle veranderingen waar je rekening mee moet houden in een whitepaper.

Hoewel het kabinet Rutte IV een aantal lastenverlichtingen doorvoert, zullen veel huishoudens er komend jaar niet of nauwelijks op vooruit gaan. In 2022 gaat er daarbij wederom het mes in diverse aftrekposten voor ondernemers.

In een whitepaper kijken we verder naar belangrijkste veranderingen bij de belastingen en aftrekposten in box 1 voor inkomen, box 2 voor aanmerkelijke belang, en box 3 voor spaargeld en beleggingen.

Zoals ieder jaar gaan kinderopvangtoeslag, kinderbijslag, vrijstellingen voor schenkingen en erfenissen en alimentatie wel iets omhoog.

Wie een auto van de zaak ook gebruikt voor privéritten, wordt geconfronteerd met een bijtelling, ook daar zien we een aantal veranderingen. Wat er dit jaar precies verandert, en hoeveel, leggen we je stap voor stap uit in ons overzicht.

Als je je inschrijft voor onze handige nieuwsbrief over Personal Finance, die je 1 keer per week ontvangt, krijg je gratis onze whitepaper met de belangrijkste veranderingen voor het financiële plaatje in 2022.