Autoconcerns Fiat Chrysler en PSA, met merken als Peugeot, Citroën en Opel, praten over een fusie. Dat meldden Amerikaanse media, waaronder persbureau Bloomberg.

Beleggers reageerden enthousiast. Op de beurs in New York schoot het aandeel Fiat Chrysler dinsdag flink omhoog. De bedrijven wilden geen commentaar geven op de berichten.

Een samenvoeging van de twee ondernemingen zou een autogigant creëren met een waarde rond de 50 miljard dollar. Er zou een voorstel op tafel liggen voor een deal die volledig in aandelen afgehandeld wordt. PSA-baas Carlos Tavares zou de leiding krijgen over het fusiebedrijf.

De ingewijden benadrukten evenwel dat het ook mogelijk is dat er uiteindelijk geen deal komt. Er zouden verschillende opties besproken worden.

Eerder dit jaar werd er nog gesproken over een mogelijke krachtenbundeling van Fiat Chrysler en Renault. Dat fusieplan sneuvelde in juni nadat Renault er niet in was geslaagd steun te krijgen van zijn Japanse samenwerkingspartners. Ook de Franse overheid lag dwars.

De laatste jaren is Fiat Chrysler vrijwel voortdurend op zoek geweest naar mogelijkheden om de investeringsruimte te vergroten. Het Amerikaanse Ford en General Motors kregen ook al eens te maken avances van Fiat Chrysler, maar zij gingen niet op fusievoorstellen in.

Ook de naam Peugeot is in dit verband al eens gevallen. In het voorjaar gingen er nog berichten dat Fiat Chrysler en PSA in gesprek waren over een samenwerking in Europa, om de investeringskosten voor nieuwe modellen te beperken.