Feyenoord neemt het woensdagavond op tegen AS Roma in de eerste finale van de Conference League. Een tegenstander van formaat op het veld en daar buiten, want AS Roma heeft een selectie klaarstaan die bijna drie keer meer waard is dan de Rotterdamse ploeg.

De Rotterdamse mannen hebben volgens de site transfermarket opgeteld een waarde van 134 miljoen euro, waarvan de Colombiaanse Luis Sinisterra het meeste bijdraagt. De linksbuiten heeft een geschatte marktwaarde van maar liefst 18 miljoen euro.

Op de tweede plaats prijkt centraal middenvelder Orkun Kökcü, die net als Sinisterra tijdens de finale in Albanië in de basis staat. Kökcü zit qua marktwaarde niet ver onder zijn teamgenoot, hij is zeker 17 miljoen euro waard.

De laagst gewaardeerde speler qua marktwaarde die vanavond op het veld staat voor Feyenoord, is spits Cyriel Dessers. Hij is ‘slechts’ drie miljoen euro waard.

De Italianen daarentegen hebben samen maar liefst een geschatte marktwaarde van 369 miljoen euro, met als duurste spelers aanvallend middenvelder Lorenzo Pellegrini en spits Tammy Abraham. Beide mannen zijn goed voor maar liefst 45 miljoen euro, volgens transfermarket.

Middenvelder Nicola Zalewski is de speler met de laagste marktwaarde die vanavond voor AS Roma uitkomt en is zelfs minder waard dan Dessers: 2,5 miljoen euro.

Aan Italiaanse kant prijkt er vanavond ook nog wat Hollandse trots, Rick Karsdorp staat op de rechtervleugel. Hij is zo'n 13 miljoen euro waard.

Er is meer te winnen voor Feyenoord dan alleen een titel

Dat Feyenoord het zo ver heeft weten te schoppen in de Conference League is niet alleen sportief gezien een goede prestatie, het levert de club ook een flinke duit op, meldde onder meer RTL Nieuws.

Alleen al aan de voorrondes en play-off voor het toernooi verdiende Feyenoord zo'n 400.000 euro aan premies. Daar kwam vervolgens nog eens een startpremie van 2,9 miljoen euro bovenop toen de Rotterdammers de groepsfase bereikten.

Vervolgens kreeg de club in de groepsfase voor iedere gewonnen wedstrijd 500.000 euro en voor een gelijkspel 166.000 euro. Met twee keer gelijkspel en vier overwinningen kon Feyenoord 6,3 miljoen op de rekening bijschrijven.

En dit is nog niks in vergelijking met de bedragen die ze in de finales binnenhaalden. De kwartfinale van de Conference League is goed voor 1 miljoen euro en de halve finale leverde 2 miljoen euro op. Het totaal staat op 14 miljoen euro. Als Feyenoord vanavond de titel weet te pakken, krijgt de ploeg nog eens 2 miljoen euro.

Er is nog meer winst voor de Rotterdammers. Omdat tegenstander Roma zich via de Serie A al voor de Europa League heeft gekwalificeerd, mag Feyenoord sowieso starten in de groepsfase van dat toernooi komend jaar. Dat levert de club zo'n vier miljoen euro aan startgeld op.

LEES OOK: Messi krijgt PSG-salaris deels uitbetaald in cryptomunten van de club