• Ferrari bouwt een speciale auto genaamd Omologata voor een “veeleisende Europese klant”.
  • De unieke superauto is gebaseerd op de 812 Superfast, maar heeft een geheel eigen kleurstelling, carrosserie en interieur.
  • De Omologata gebruikt klassieke Ferrari-elementen, maar de autofabrikant wil niet vervallen in nostalgie.

Als je heel veel geld gaat besteden aan een nieuwe Ferrari, kan je maar beter zorgen dat hij helemaal precies naar je smaak is.

Voor de meeste mensen betekent dit het kiezen van een kleur, details van het interieur en misschien speciale velgen. Maar een “veeleisende Europese klant” gaat een flinke stap verder en heeft een compleet op maat gemaakte auto besteld bij de Ferrari-fabriek in Maranello.

De superauto heet Omologata en volgens Ferrari is de autofabrikant twee jaar bezig geweest met het ontwerp ervan. Hoewel de 812 Superfast als basis is genomen, is het grootste gedeelte van de auto volkomen op maat, zoals de handgemaakte carrosserie van aluminium. 

Maar opmerkelijk is vooral dat Ferrari een aantal klassieke ontwerpelementen heeft ingepast die recht doen aan de erfenis van het merk.

Het exterieur heeft een aangepaste kleurstelling en retro-achterruitlamellen, terwijl het interieur elementen bevat die doen denken aan raceauto's van Ferrari uit de jaren 50 en 60. 

Bekijk hieronder de beelden van de unieke Ferrari Omologata: 

De Omologata-supercar van Ferrari is in alle opzichten uniek


Lees meer autonieuws: