Topman Benedetto Vigna van Ferrari stelt dat de toekomstige elektrische vierwieler van het merk niet zo stil zal zijn als andere elektrische auto’s.

“Elektrische auto’s zijn niet stil”, zei Vigna dinsdag in een interview op TV-zender CNBC. “Als je de technologie kent, dan weet je dat je veel kunt doen met EV’s.”

Volledig elektrische vierwielers zijn zo stil op de weg dat ze bij lage snelheden zelfs geluid moeten produceren om andere verkeersdeelnemers te waarschuwen voor hun aanwezigheid. Maar dat zal de nieuwe Ferrari niet nodig hebben, want volgens Vigna wordt er bij Ferrari gewerkt aan een allesbehalve stille sportwagen.

Hij stelt dat de Italiaanse elektrische sportwagen dezelfde unieke ervaring zal hebben als alle andere voertuigen van het merk. En die staan vooral bekend het geluid dat de verbrandingsmotoren produceren.

Het is nog onduidelijk wat Vigna bedoelt met de "emotionele ervaring" die de elektrische Ferrari moet leveren op het gebied van geluid. Het zou kunnen verwijzen naar het toevoegen van een kunstmatig motorgeluid. Dat is iets wat meerdere merken al gedaan hebben, maar wat tot nu toe nog niet in goede aarde is gevallen.

Het Italiaanse Abarth voegde het originele motorgeluid van de 500 toe aan de volledig elektrische variant, de 500e. Hieronder kan je horen hoe dat klinkt.

Elektrische Ferrari wordt niet goedkoop

De allereerste volledig elektrische Ferrari zou eind volgend jaar moeten verschijnen, maar daarbij hoeft men niet te verwachten dat hij bereikbaarder zal worden voor de gemiddelde consument.

"Als we het over luxe auto's hebben zoals degene die wij maken, praten we het over de emotie die we aan onze klanten kunnen leveren. We hebben het niet over functionele auto's zoals andere elektrische auto's die je ziet", zei Vigna.

LEES OOK: Test voor elektrische auto: we deden mee met een veiligheidstest voor de Volvo EX30 in extreme kou – zo pakte dat uit