Het moederbedrijf van de Nederlandse sportwinkelketens Perry Sport en Aktiesport is failliet verklaard. Dat heeft een woordvoerder namens de door de rechtbank aangestelde curator dinsdagavond bevestigd.

Maandag was al uitstel van betaling aangevraagd en verleend.

Omroep West had eerder bericht over het faillissement van Unlimited Sports Group (USG) op basis van een brief die het personeel van de winkelketens heeft ontvangen. De zegsman wilde verder geen details geven. Woensdagochtend komt de curator met een toelichting, zei hij.

2.500 mensen werken bij USG

Aktiesport telt ruim 180 winkels in Nederland, Perry Sport meer dan zeventig. USG omvat ook het Belgische Primo, met zo’n 25 filialen, en winkelformule Time Out. Alles bij elkaar werken er bij USG volgens de eigen website ruim 2500 mensen.

De acute problemen bij het retailbedrijf hangen samen met de recente faillissementen van V&D en schoenengigant Macintosh. USG had veel zogeheten ‘shop-in-shops’ in de warenhuizen van V&D en de schoenenzaken van Scapino. Die moesten onlangs noodgedwongen sluiten, waardoor een deel van de omzet wegviel.

Zes weken open

De eigen sportzaken van USG blijven nog zeker zes weken open, werd eerder op dinsdag al bekend. Ook de webwinkels zijn nog steeds in bedrijf, terwijl de curator op zoek is naar mogelijke kopers die verder willen met de ketens.

Het faillissement volgens CNV-bestuurder Martijn den Heijer niet als een verrassing. "Het is te hopen een partij wordt gevonden die een doorstart aandurft'', zei hij in een reactie. "Dan kan een deel van de werkgelegenheid behouden blijven.''

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl