Mark Zuckerberg heeft tegenover collega’s erkend dat Joe Biden de presidentsverkiezingen in de VS heeft gewonnen.

“Ik denk dat de uitkomst best duidelijk is: Joe Biden wordt onze volgende president”, zei de topman van Facebook volgens Buzzfeed.

Verder bekritiseerde Zuckerberg de pogingen van Donald Trump om het verkiezingsproces in twijfel te trekken.

Facebook-topman Mark Zuckerberg heeft erkend dat de Democratische presidentskandidaat Joe Biden de Amerikaanse presidentsverkiezingen heeft gewonnen. “Hij wordt onze volgende president”, zei Zuckerberg volgens een audio-opname in handen van BuzzFeed News.

Een woordvoerder van Facebook heeft tegen de Amerikaanse nieuwszender CNBC bevestigd dat Zuckerberg tijdens een interne bijeenkomst heeft aangegeven dat Biden zijns inziens heeft gewonnen.

Facebook kwam de afgelopen jaren onder vuur te liggen omdat het techbedrijf te weinig deed tegen de verspreiding van misleidende berichten op zijn platform.

‘Joe Biden wordt onze volgende president’

“Ik denk dat de uitkomst van de verkiezingen best duidelijk is: Joe Biden wordt onze volgende president”, zei Zuckerberg volgens de audio-opname.

"Het is belangrijk dat mensen het vertrouwen hebben dat de verkiezingen in essentie volgens een eerlijk proces verliepen. Hiermee bedoel ik ook de tientallen miljoenen kiezers die voor Trump stemden."

Zuckerberg heeft zich in het openbaar nog niet uitgesproken over het resultaat van de verkiezingen.

Op Facebook worden veel beweringen over vermeende stemfraude geplaatst. Een deel van deze berichten wordt door het platform aangeduid als misleidend.

Het sociale medium heeft inmiddels 2 miljoen advertenties offline gehaald die tegen de beleidsvoorschriften ingingen gedurende de verkiezingsperiode. Berichten met misleidende informatie krijgen een speciale waarschuwing.

Zuckerberg kritisch over Trump en zijn aanhang

Zuckerberg bekritiseerde de soms misleidende berichten van Facebook-gebruikers. Hij zei dat ze natuurlijk in hun "recht" staan om het resultaat in twijfel te trekken, maar voegde daaraan toe "dat het weinig zinvol is om de indruk te wekken dat er opeens een andere uitkomst van de verkiezingen kan komen", aldus het verslag van BuzzFeed News.

Ook op Trump had Zuckerberg kritiek, omdat de president twijfel blijft zaaien over het verkiezingsproces. De topman van Facebook haalde in het verleden zelden uit naar de president.

"Ik vind het uiteraard opmerkelijk als de president van de Verenigde Staten opeens dat soort dingen zelf deelt", zei Zuckerberg volgens BuzzFeed.

Lees ook over de Amerikaanse verkiezingen: