• Facebook wil het bedrijf een andere naam geven, meldt techsite The Verge dinsdagavond.
  • De naamsverandering heeft als doel de focus van het bedrijf van Mark Zuckerberg op de ‘metaverse’ in de schijnwerpers te zetten.
  • Volgens The Verge kan Facebook de nieuwe naam binnen een week bekendmaken.

Facebook wil de naam van het bedrijf volgende week veranderen, meldt techsite The Verge op dinsdagavond.

De naamsverandering heeft als doel om de focus op de ‘metaverse’ te leggen in plaats van op het sociale mediabedrijf dat het nu is. Het sociale platform Facebook wordt dan een van de vele apps onder het nieuwe moederbedrijf, volgens The Verge. De onderneming Facebook is onder meer ook eigenaar van Whatsapp en Instagram.

The metaverse verwijst naar toepassingen van onder meer virtual reality die toegang geven tot virtuele omgevingen waar gebruikers op elkaar kunnen reageren.

Topman Mark Zuckerberg van Facebook, zal de naamsverandering naar verluidt toelichten tijdens het jaarlijkse Connect Conference-evenement van het bedrijf. Maar The Verge speculeert dat de naam wellicht al eerder bekend gemaakt kan worden.

Facebook reageerde niet op een verzoek op commentaar op dit verhaal.

Facebook liet maandag weten dat het op zoek gaat naar 10.000 nieuwe werknemers in Europa. Deze worden ingezet om te bouwen aan de metaverse, een virtuele wereld waaraan gebruikers kunnen deelnemen die steeds meer aandacht krijgt van Zuckerberg en andere belangrijke figuren in de techindustrie.

Facebooks naamsverandering komt op een moment dat het bedrijf hevig onder vuur ligt om de bedrijfsvoering die het rondom de sociale medianetwerken erop nahoudt. Daaronder vallen ook de documenten die een klokkenluider onlangs naar de Amerikaanse beurswaakhond SEC en verschillende media lekte.

Lees ook: ‘De machtigste persoon die ooit op aarde rondliep’: hoe de wurggreep van Mark Zuckerberg op Facebook het bedrijf in gevaar kan brengen