• De komende vijf jaar wil Facebook 10.000 mensen in Europa aannemen.
  • De nieuwe werknemers moeten helpen om de nieuwe visie van Facebook vorm te geven met meer virtuele ervaringen.
  • Nederland is een focusland omdat we bekend staan om goede tech- en IT-sectoren met een goed opgeleide beroepsbevolking.

Facebook wil de komende vijf jaar 10.000 nieuwe krachten aannemen in onder meer Nederland, Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en Polen. Die extra mensen denkt het socialemediabedrijf nodig te hebben om verder te kunnen groeien. Het is nog onduidelijk hoeveel banen er in Nederland precies bijkomen.

Facebook-topman Mark Zuckerberg deelde afgelopen zomer al zijn visie op het ‘nieuwe’ Facebook en op het internet. Dat moet zich vertalen in een soort onderling verbonden virtuele ervaringen met behulp van technologie, zoals virtual reality. Gebruikers van het platform zouden in de toekomst niet alleen meer inloggen op het platform, maar kunnen wonen, werken en recreëren in een nieuwe digitale wereld.

Nederland is één van de landen waarop Facebook zich focust in de zoektocht naar personeel, laat een woordvoerster weten. Dat komt onder meer doordat Nederland bekend staat om zijn goede tech- en IT-sectoren en een goed opgeleide beroepsbevolking. Ook heeft de overheid hier volgens het bedrijf aandacht voor de ontwikkeling van nieuwe technologie.

In een blogpost schrijft Facebook dat het met de banen ook vertrouwen uitspreekt in de Europese techsector. “We zien ernaar uit samen te werken met Europese overheden om de juiste mensen te vinden en de juiste markten”, aldus Facebook.

Het concern telde eind vorig jaar wereldwijd bijna 60.000 werknemers.

LEES OOK: ‘De machtigste persoon die ooit op aarde rondliep’: hoe de wurggreep van Mark Zuckerberg op Facebook het bedrijf in gevaar kan brengen