Whitney Wolfe begint een nieuw hoofdstuk in haar stormachtige geschiedenis met de razend populaire dating-app Tinder.

Wolfe was één van de oprichters van de dating-app, maar klaagde de site later aan. Een andere Tinderaar van het eerste uur, Justin Mateen, zou haar hebben uitgemaakt voor hoer, en haar seksueel hebben geïntimideerd. De zaak werd uiteindelijk geschikt.

Maar kennelijk sluimerden er nog wraakgevoelens bij Wolfe. Maandag maakte ze bekend samen met twee andere ex-Tinderaars, Chris Gulczynski en Sarah Mick, te werken aan een concurrent voor Tinder: Bumble. Dat schrijft TechCrunch.

Bumble is een ‘sociale ontdekkingsapp’ die zich duidelijk afzet tegen “oppervlakkiger apps” (o, welke zouden ze bedoelen?). “Andere apps zitten vol enge mannen en belegen openingszinnen”, staat op de Facebookpagina van Bumble. “Maar Bumble zet zich in voor een veilige en respectvolle gemeenschap. Je krijgt nooit ongewenste berichten.”

Gefinancierd door minnaar?

Naar een video op Instagram te oordelen lijkt de app erg op Tinder, maar staan er meer details bij de profielen, zoals werk of studie. De app gaat naar verluidt op 1 december van start.

Hoe komt Wolfe aan het geld voor de app? Wellicht is één van de grote investeerders een minnaar van Wolfe, suggereert de siteTechCrunch.

Dat zit zo: Wolfe en haar roedel postten de afgelopen tijd foto's op sociale media waarop ze de wereld rondreizen in een privéjet. Die zou dan toebehoren aan aan multimiljonair Michael Herd. Herd en Wolfe zouden een relatie hebben gehad, maar het is onduidelijk of die nog voortduurt.

Insider-kennis

Het is ook onduidelijk hoeveel Wolfe heeft opgehaald, maar volgens een bron van TechCrunch loopt de investering in de miljoenen. En ja, het lijkt een droom voor durfinvesteerders: een team met insider-kennis van één van de succesvolste datingapps ter wereld, dat met veel agressie een verbeterd alternatief in de markt wil zetten. Benieuwd hoe deze soap uitpakt.