In de strijd tegen klimaatverandering moet de CO2-uitstoot van de luchtvaartsector fors omlaag. Etihad Airways wil daarbij vooroplopen. In oktober kwam een demonstratievlucht van de maatschappij tot 72 procent minder CO2-uitstoot.

Het is voor luchtvaartmaatschappijen noodzakelijk om groene stappen te zetten, anders zullen klanten hen uit de markt drukken, stelt Tony Douglas, CEO van Etihad. Bovendien vindt hij dat bedrijven het goede voorbeeld moeten geven aan klanten om duurzamer te leven.

“We kijken steeds naar wat regeringen en wetgevers zouden moeten doen tegen klimaatverandering, maar bedrijven hebben een even grote verantwoordelijkheid om hun eigen CO2-afdruk te verminderen”, zei Douglas onlangs tegen Airport Technology.

Neem een kijkje in de 338 miljoen dollar kostende Boeing 787-10 ‘Greenliner’ die volgens Etihad de meest duurzame vlucht ooit heeft uitgevoerd.

Neem een kijkje in de 338 miljoen dollar kostende Boeing 787-10 ‘Greenliner’, die volgens Etihad de meest duurzame vlucht ooit heeft uitgevoerd

LEES OOK: Dit zijn de 20 veiligste luchtvaartmaatschappijen ter wereld – Air France-KLM zit bij de top