• Cryptomunt ethereum is donderdag door de grens van 1.600 dollar heen gebroken en bereikte een nieuwe recordstand.
  • De koersstijging van ethereum vond plaats voorafgaand aan de introductie van future-contracten komende week.
  • De bitcoin steeg met 3 procent steeg naar 37.381 dollar.

Cryptomunt ethereum bereikte deze donderdag een nieuwe recordhoogte en staat een kwart hoger dan een week geleden. De munt piekte tot een waarde van 1.698 dollar en zakte daarna iets terug.

Hoewel de handel deels lijkt te worden gedreven door speculatie, speelt ook de introductie van future-contracten voor ethereum door Chicago Mercantile Exchange (CME) komende maandag 8 februari een belangrijke rol.  

De aanhoudende stijging van ethereum zou volgens bestuurder Paolo Ardoino van handelsplatform Bitfinex weleens symbolisch kunnen zijn voor “grote waarde van het hele systeem van cryptomunten”.

Het toenemende vertrouwen van institutionele beleggers in de blockchaintechnologie heeft ook geholpen bij de grotere invloed die ethereum heeft gekregen binnen de cryptowereld.

Door de euforie van de afgelopen tijd is de totale marktwaarde van cryptomunten afgelopen maand voor het eerst tot boven de 1.000 miljard dollar gestegen. 

Het grootste beleggingsfonds voor cryptomunten ter wereld, Grayscale Investments, heeft deze week nog eens 25.000 extra munten ethereum gekocht, waardoor de totale marktwaarde van het fonds nu 4,5 miljard dollar bedraagt. Grayscale Investments heeft zijn ethereumfonds ook opnieuw geopend voor geaccrediteerde beleggers.

Behalve het nieuwe record voor ethereum, steeg ook de populairste cryptomunt bitcoin donderdag met 3 procent tot 37.381 dollar.

Medeoprichter Sergey Nazarov van blockchainbedrijf Chainlink denkt dat er voor traditionele beleggingen een periode van lage rendementen aanbreekt, terwijl er voor gedecentraliseerde netwerken waar cryptomunten op draaien veel kansen liggen. "Natuurlijk betreden meer mensen daardoor het ethereum-universum in de hoop een graantje mee te pikken van de populaire munt."

[activecampaign form=28]

Lees meer over cryptomunten: