Luister hieronder naar de audioversie van dit artikel


0:00
1:44

Elon Musk heeft gezegd dat accounts op social media die op de voet volgen waar hij naartoe reist, “een veiligheidsprobleem” aan het worden zijn.

De topman van Tesla reageerde maandag op een Twitter-post waarin het risico werd besproken dat Musk en zijn familie lopen, wanneer details over zijn reisplannen publiekelijk worden gedeeld.

“Ja, helaas is dit een veiligheidsprobleem aan het worden”, zei Musk, zonder verdere details te verstrekken.

Tesla CEO Elon Musk stepping out of a silver Tesla wearing a white shirt and black tie on a sunny day
Tesla CEO Elon Musk. Matt Rourke/AP Photo

Begin deze week ontkende Musk een bericht van Drive Tesla Canada dat hij deze week Tesla's Gigafactory in Berlijn zou bezoeken.

Musk zei op Twitter: "Ik kan uiteraard geen commentaar geven op elk gerucht, maar dit is niet waar. Ik ga medio februari naar Berlijn, niet deze week."

Het rapport van Drive Tesla Canada citeerde een bron die aangaf dat Musk in Duitsland zou rondreizen in twee Tesla Model Y's die zijn gemaakt in de Berlijnse Gigafactory van het bedrijf.

Insider meldde begin januari dat de Berlijnse Gigafactory van plan is om dit jaar met de productie te starten.

Musk zei in oktober vorig jaar nog dat de fabriek zou beginnen met de productie van Model Y's in november of december van dat jaar, meldde Bloomberg. Maar die deadline werd niet gehaald.

Tesla is van plan om tussen de 5.000 en 10.000 Model Y's per week te maken in de Gigafactory in Berlijn tegen het einde van 2022, zei Musk op het evenement in oktober.

LEES OOK: Zo ziet een dag van Elon Musk eruit: werken in sessies van 5 minuten, geen ontbijt en e-mail vermijden