• Ruimtevaartbedrijf SpaceX kocht in 2016 een claim over sexueel wangedrag van topman en techmiljardair Elon Musk af voor 250.000 dollar.
  • Uit documenten die zijn ingezien door Insider, blijkt dat de aanklacht stelt dat Musk een stewardess een paard zou hebben aangeboden in ruil voor een erotische massage.
  • Het incident zou hebben plaatsgevonden in een privé-jet van Musk, waar de vrouw werkzaam was.
  • Lees ook: Meer dan 70% van de Twitter-volgers van Elon Musk zijn spam- of nepaccounts, zeggen onderzoekers

Techmiljardair Elon Musk is enkele jaren leden betrokken geraakt bij een zaak over sexueel wangedrag. De topman van ruimtevaartbedrijf SpaceX en autofabrikant Tesla is door een stewardess beschuldigd dat hij een aanbod heeft gedaan om een paard voor haar te kopen als ze hem een erotische massage zou geven.

Dit blijkt uit juridische documenten die zijn ingezien door Insider. De claim over sexueel wangedrag stamt uit 2016 en is door SpaceX voor 250.000 dollar afgekocht. De beschuldiging kwam van een stewardess en gediplomeerd masseuse die werkzaam was in een privé-jet van Musk. Het incident zou hebben plaatsgevonden tijdens een vlucht naar Londen.

Een verklaring die is getekend door een vriendin van de stewardess, ter ondersteuning van de claim, stelt dat het sexuele wangedrag zou hebben plaatsgevonden in de privé-suite van de Gulfstream G650ER privé-jet van Musk.

In de documenten die Insider inzag staat dat Musk de stewardess zou hebben gevraagd om een “complete lichaamsmassage”, terwijl hij naakt was, “met uitzondering van een handdoek die over zijn onderlichaam lag”.

Volgens de vrouw toonde Musk haar vervolgens dat hij een erectie had. Hij raakte de vrouw aan en bood aan om "een paard voor haar te kopen" als ze hem wilde bevredigen.

Volgens de bijgevoegde verklaring van de vriendin probeerde Musk de vrouw "in essentie om te kopen voor een seksuele gunst".

De stewardess heeft volgens de verklaring het aanbod van Musk afgewezen, gaf hem een normale massage, en weigerde verder seksueel getinte handelingen uit te voeren.

Volgens de documenten die Insider inzag, heeft SpaceX de claim van de vrouw afgekocht in ruil voor een belofte om verder geen rechtszaak aan te spannen.

In reactie op het verhaal geeft Musk tegenover Insider aan dat er "veel meer speelt rond dit verhaal", terwijl hij het opduiken van de documenten "politiek gemotiveerd" noemt.

LEES OOK: Deze man beheert het vermogen van Elon Musk, de rijkste persoon ter wereld – Jared Birchall is een mormoon en voormalig zakenbankier die voor zijn baas door het vuur gaat