• Het vermogen van  techmiljardair Elon Musk nam op maandag met 12 miljard dollar toe, vanwege de koersstijging van het aandeel Tesla na het nieuws dat het bedrijf wordt opgenomen in de S&P 500.
  • Volgens de Bloomberg Billionaires Index zag Musk, die CEO is van zowel Tesla als het Amerikaanse ruimtevaartbedrijf SpaceX, zijn vermogen toenemen tot 110 miljard dollar.
  • Musk staat daarmee op het punt om de twee na rijkste persoon ter wereld te worden.

Het vermogen van techmiljardair Elon Musk nam op maandag met 12 miljard dollar, nadat bekend werd dat het aandeel Tesla vanaf december wordt opgenomen in de Amerikaanse S&P 500-index, de belangrijkste brede aandelenindex in de wereld.

Met de vermogensgroei passeert Musk een andere techmiljardair, topman Mark Zuckerberg van Facebook, en staat hij op het punt de twee na rijkste persoon ter wereld te worden.

In reactie op het nieuws over de opname van Tesla in de S&P 500-index steeg het aandeel Tesla maandag met meer dan 10 procent.

Volgens de Bloomberg Billionaires Index zag Musk, die CEO is van zowel Tesla als het Amerikaanse ruimtevaartbedrijf SpaceX, zijn vermogen deze week toenemen tot 110 miljard dollar. Dit jaar is Musk door de koersstijging van Tesla op papier liefst 90 miljard dollar rijker geworden.

Tesla's toetreding tot de S&P 500

Tesla mag opgenomen worden in de belangrijkste Amerikaanse aandelenindex, omdat het vier kwartalen op rij winst heeft gemaakt. Het de bedoeling dat de autofabrikant, met een beurswaarde van zo’n 390 miljard dollar, op 21 december onderdeel wordt van de S&P 500-index.

Tesla sluit zich straks aan bij andere waardevolle bedrijven die onderdeel uitmaken van de S&P 500-index, waaronder Apple, Amazon en Berkshire Hathaway.

LEES OOK: Tesla komt in de belangrijkste beursindex ter wereld, de S&P 500 – dat brengt zeepbelachtige risico’s mee voor beleggers