Tesla-topman Elon Musk heeft een hartig woordje te spreken met de auteur die het verhaal vertelt van zijn voormalige assistente Mary Beth Brown. De vrouw stopte in 2014 met werken voor de ondernemer, na twaalf jaar trouwe dienst.

Ashlee Vance deelt de anekdote in zijn biografie over Musk genaamd Elon Musk: Tesla, SpaceX, and the Quest for a Fantastic Future.

Volgens Vance vroeg Brown, na een decennium voor hem gewerkt te hebben, om een loonsverhoging. Vervolgens zou Musk Brown gevraagd hebben om twee weken vrij te nemen. In deze periode zou hij kijken naar haar verantwoordelijkheden en of ze belangrijk was geweest voor zijn succes.

Toen Brown terugkeerde vertelde Musk dat hij haar niet meer nodig had, aldus de anekdote in het boek.

Nonsens

Musk laat het hier niet bij zitten en reageert op Twitter: “Van alle onjuiste anekdotes is dit degene die mij het meest raakt. Ashlee heeft dit verhaal nooit bij mij of mijn assistent gecheckt. Het is totale nonsens.”

Hij vervolgt: "Mary Beth was meer dan tien jaar lang een fantastische assistent. Maar doordat de complexiteit van het bedrijf groeide, vroeg haar rol om meerdere specialisten in plaats van één generalist."

"Mary Beth kreeg 52 weken salaris en aandelen mee uit dankbaarheid voor haar enorme bijdrage en vertrok naar een kleiner bedrijf. Hier ging ze weer aan de slag als de generalist", zei Musk.

Toch een goede biografie

Musk geeft echter toe dat de biografie over het algemeen niet gebrekkig is en noemt het boek over het algemeen 'correct'. Alleen deze specifieke anekdote "zit vol met fouten en is nooit geverifieerd", ondanks herhaaldelijke verzoeken om de tekst vooraf in te zien.

Musks moeder Maye geeft ook haar mening: "Daar ben ik het mee eens. Sommige feiten zijn onjuist weergegeven, maar over het geheel genomen is de 'bio' toch erg interessant."

LEES OOK: Tesla zet een riskante stap door voor $1,5 miljard aan extra schulden aan te gaan