Tesla-topman Elon Musk heeft de lancering van de elektrische Porsche Taycan Turbo aangegrepen om via twitter uit te halen naar de rivaal van de Californische maker van elektrische auto’s. Maar Musk krijgt op zijn beurt ook de nodige kritiek.

“Um Porsche, ‘Turbo’ betekent in dit geval niet wat je denkt”, twitterde Musk donderdag.

De topman van Tesla verwees waarschijnlijk naar het feit dat turbo-aandrijving iets is wat je niet met een elektrische auto kunt doen. Bij een ‘turboboost’ wordt meer lucht in de motor gepompt, waardoor meer brandstof kan worden verbruikt. Dat maakt de motor krachtiger. Dit trucje werkt echter niet met een elektrische motor.

Kijk je naar de acceleratie, dan kan het performance-model van Tesla’s Model S in 2,6 seconden optrekken van 0 naar 100 kilometer per uur, terwijl de Porsche Taycan Turbo S hetzelfde doet in 2,8 seconden.

De Taycan Turbo en Turbo S halen een topsnelheid van 250 kilometer per uur, volgens Porsche, vergelijkbaar met de performance-versie van de Model S.

Afgelopen jaar claimde Stefan Weckbach, directeur van de afdeling voor elektrische auto’s bij Porsche, dat de elektrische Taycan Turbo topprestaties consistenter kan leveren, vergeleken met de Model S van Tesla.

Het verwijt van Musk richting Porsche over het gebruik van het woordje ‘turbo’ werd op twitter vrij snel teruggekaatst. De topman van Tesla neemt het zelf immers ook niet altijd even nauw met definities.

Zo tweette Musk afgelopen jaar de woorden ‘funding secured’, in verband met plannen om Tesla van de beurs te halen. Maar dat bleek daarna toch heel anders uit te pakken.

Volgens sommigen valt er ook wat aan te merken op de aanduiding ‘supercharger’ die Tesla voor zijn laadpalen gebruikt.

Lees meer over elektrische auto’s: