Elon Musk speelt met het idee om een ‘X phone’ te maken. Ook dreigt hij met het verbieden van het gebruik van iPhones en andere Apple-apparatuur binnen zijn bedrijven.

Afgelopen maandag voorspelde iemand op X dat Musk met Samsung zou gaan samenwerken om een X Phone te maken. Daarop reageerde de miljardair dat het inderdaad een mogelijkheid is.

Musk, die eigenaar is van X, liet een dag eerder via het sociale platform nog weten dat hij mogelijk alle producten van Apple uit zijn bedrijven zou verbannen als de techgigant de plannen zou doorzetten om samen te werken met OpenAI. Volgens de topman brengt de integratie van ChatGPT onacceptabele veiligheidsrisico’s met zich mee.

Het verbannen van de Apple-apparaten gaat verder dan alleen het verbieden van het gebruik door werknemers, ook bezoekers moeten hun iPhones, iPads en Macs bij de deur inleveren. Daar worden ze opgeslagen in stralingsvrije ruimtes tot ze bij vertrek weer opgehaald kunnen worden, aldus Musk.

Apple heeft intussen de integratie van ChatGPT in de besturingssystemen van de techgigant aangekondigd. Het zou later dit jaar beschikbaar moeten zijn voor gebruikers.

Musk en CEO Sam Altman van OpenAI zijn tegenwoordig niet meer de beste vrienden. Hoewel ze in 2015 samen OpenAI startten en Musk in 2018 uit het bestuur stapte, heeft Musk de AI-maker meerdere malen aangevallen en zelfs voor het gerecht gesleept, al liet hij die rechtszaak woensdag vallen.

LEES OOK: Het rommelt bij OpenAI, de maker van ChatGPT: kritiek op veilig gebruik van artificial intelligence komt van binnen en buiten