Het is al vaak gezegd: beoordeel een boek niet naar zijn kaft. Maar je profielfoto op LinkedIn kan veel zeggen over wie je bent, zegt voormalig medewerker Koka Sexton van LinkedIn, die nu zijn eigen bedrijf heeft: Social Selling Labs.

Sexton plaatste een tijdje terug een blog met de acht grootste fouten die mensen maken met hun profielfoto op LinkedIn en zegt dat je door die fouten te vermijden de kansen op je droombaan veel groter worden.

“Je LinkedIn-profielfoto is een beslissende factor bij het scheppen van je online persoonlijkheid en nieuwe carrièrekansen”, schrijft Sexton.”Potentiële werkgevers krijgen die belangrijke eerste indruk van hun mogelijke nieuwe werknemers door die profielfoto’s.”

Dit zijn de acht grootste fouten met je LinkedIn-profielfoto waar je volgens Sexton mee moet stoppen:


Het oudje: “Heb je een favoriete oude foto waar je niet overheen komt en die je maar blijft gebruiken als profielfoto? Het wordt hoog tijd je te realiseren dat die naar het archief van je computer moet. Houd in gedachten dat je foto recent moet zijn en op je huidige ik moet lijken.”

Foto: Seth Poppel/Yearbook Library

De weekendfoto: “We houden er allemaal van om uit te gaan en lol te hebben, maar laten we foto’s van katers voor onze vriendenkring houden. Daar is LinkedIn niet de juiste plek voor. Het is goed om met dat soort dingen een beetje te dimmen en het gefeest eruit te gooien.”

Foto: Rafi Letzter/Tech Insider

De schaduw: “Je profielfoto moet potentiële werkgevers en klanten helpen jou te leren kennen. Duistere, donkere of gefotoshopte foto’s waar je gezicht nauwelijks op te zien is kun je beter vermijden.”

Lees ook op Business Insider

Foto: Reuters/Jason Redmond

De vrijgezel: “Je foto moet jouw professionaliteit weergeven en moet vertrouwen wekken in plaats van dates aan te trekken. Als je denkt dat jouw foto goed gaat werken op een datingsite, dan is hij absoluut niet geschikt voor LinkedIn.”

Foto: GoPro

De frons: “Probeer je gezichtsuitdrukking fatsoenlijk te houden. Je toekomstige klanten en werkgevers willen zich graag binden aan een oprecht persoon en niet aan een freak.”

Foto: AP Photo/Carolyn Kaster

De dierenliefhebber: “Behalve als je dierenarts bent, zou je moeten overwegen om die foto van jezelf met je kat of hond te veranderen. Je wil een professionele uitstraling behouden op je profiel en je huisdier zou weleens tussen jou en je carrière in kunnen staan.”

Foto: librarianavengers/Flickr

De selfie: “Als je het moeilijk vindt de verleiding om selfies te maken te weerstaan, dan zal je ze toch op z’n minst moeten bewaren voor Instagram. Het is altijd duidelijk te zien als je je arm hebt gestrekt en het kan ertoe leiden dat je klanten en potentiële werkgevers je als amateur zien.”

Foto: Business Insider/Kif Leswing

Het silhouet: “Als je ervoor kiest om geen profielfoto te plaatsen, mis je een hoop. Wat kan jouw persoonlijke merk nou beter neerzetten dan je gezicht? Met een profielfoto wek je meer vertrouwen en is de kans dat je profiel bekeken wordt elf keer zo groot.”

Foto: Business Insider

 

LEES OOK: Een social media-trainer en een auteur van 2 boeken over LinkedIn vertellen waar een goed profiel aan moet voldoen